Veterán járműcsodák randevúztak Mindszenten - galéria

Mindszent - Tizenegyedszer rendezték meg szombaton Mindszenten közösen a veterán autós és motoros találkozót, valamint a Magyaro(c)k Fesztivált.

I. P.

Az árvízveszély miatt a helyszín ezúttal új volt: a Keller Lajos Városi Könyvtár és Művelődési Központ előtti, melletti téren és egy lezárt útszakaszon tartották meg. Az eseményt [namelink name="Zsótér Károly"] polgármester és [namelink name="Ávéd János"] orvos, a helyi klub oszlopos tagja és gyűjtő nyitotta meg.

Veterán járműcsodák randevúztak Mindszenten. Fotó: Gál Gyula (galéria)

– Az érdeklődők igazi járműcsodákat láthattak, például egy 5 ezer köbcentis, automata sebváltós Cadillacet, a múlt század 20-as és 30-as éveiből motorokat, de akadt a közel 200 kiállított járgány között régi kerékpár, felújítás alatt álló, de még nem teljesen kész Velorex és veterán babakocsi is. Végül is, utóbbi is közlekedési eszköz... Az autók és motorok között volt amerikai, nyugat-európai és egykori, rendszerváltás előtti keleti gyártású márka, eszerint voltak csoportosítva a területen – mondta el [namelink name="Gál Gyula"], a rendezőcsapat és a Mindszenti Veterán Jármű Egyesület tagja.

Veterán járműcsodák randevúztak Mindszenten. Fotó: Gál Gyula (galéria)

A szervezők ezúttal is több elismerést osztottak ki, díjazták a különleges és a szép veterán járműveket is. Az eseményen a Magyar Autóklub is részt vett egy ügyességi pályával. A 14 órai hagyományos, látványos autós, motoros felvonulás után következtek a Magyaro(c)k Fesztivál koncertjei – hajnal 2 óráig tartott a mulatság.

Címkék#Mindszent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!