Hallgassa élőben!

Vigéc a ruhájánál fogva húzta a férfit, így próbálta talpra állítani: kutyája hozott segítséget az eszméletlen gazdinak

Eszméletlenül esett össze egy férfi a Tisza partján, Vásárhelyen. A kutyája hívott segítséget. A két arra bicikliző hölgy a könyörgő szemű kutya viselkedéséből jött rá, hogy nagy bajban lehet a gazdi.

– Naponta másfél-két órát sétálunk Vigéccel. Jó párost alkotunk. Én őt, ő pedig engem sétáltat – mondta Janovics László, akivel Vásárhelyen, a Tisza melletti erdőben találkoztunk a parton. Itt esett össze a múlt héten csütörtökön. Történetéről elsőként a Vásárhely24 számolt be.

– Új munkahelyem van. Éjszakáztam, amihez még nem igazán szoktam hozzá. Amikor a 12 órai munka után hazamentem, nem tudtam elaludni. Úgy voltam vele, hogy akkor induljunk el a napi sétára. Egy idő után azt éreztem, hogy valami nincs rendben. Olyan volt, mint amikor az embernek leesik a vércukorszintje. Filmszakadás következett. Arra eszméltem, hogy ülök a Tisza partján az iszapban – mesélte.

A gazdi Vigéc életét mentette meg, Vigéc pedig a gazdiét, másfél évvel később. Fotó: Kovács Erika
A gazdi Vigéc életét mentette meg, Vigéc pedig a gazdiét, másfél évvel később. Fotó: Kovács Erika

Az eset után László a közösségi oldalon kereste meg a két hölgyet, hogy köszönetet mondjon a segítségért. Kiderült, Rácz Györgyné Anna és húga, Erzsi találtak a magatehetetlen férfira.

– Kerékpárral kirándultunk erre. Megláttuk az ösvényen keresztben fekvő kutyust. Csóválta a farkát, majd ráugrott a húgomra. Szinte könyörgött. Tudtuk, hogy valami baj lehet, mert egyszer már volt hasonló esetben részünk. Csak az sajnos nem végződött ilyen jól – mesélte Anna.

László és megmentői közül ketten, Vigéc és Anna. Fotó: Kovács Erika
László és megmentői közül ketten, Vigéc és Anna. Fotó: Kovács Erika

– Keresni kezdtük a gazdit, akit egy kidőlt fa mellett találtunk meg. Voltak életjelei. Próbáltuk felrázni, de nem reagált. A kutyus is odajött, nyalogatta az arcát. A fogaival húzta a gazdája ruháját. A maga módján próbálta talpra állítani. Nagyon megható volt. Közben megtaláltuk a férfi telefonját, amelyben benne volt az édesanyja száma. Szóltunk neki. Kérdeztük, van-e valamilyen betegsége a fiának. Mondta, hogy nincs, viszont nem aludt már vagy 30 órája… Pár perc múlva a fiatalember nagy nehezen felállt, de nem volt teljesen magánál, és beleszédült a Tiszába. A kutya a nadrágjánál fogva húzta ki a vízből, mi pedig a kezét fogtuk. A hideg víztől kissé magához tért. Közben az anyukája értejött – tudtuk meg Annától.

László otthon kialudta magát, és azóta nincs semmi baja. – Ha Vigéc nem megy segítségért, és a két hölgy nem élesztget, akkor akár nagyon nagy baj is történhetett volna. Nagyon hálás vagyok a hölgyeknek, no és Vigécnek is. Eddig is tudtam, hogy nagyon ragaszkodik hozzám, ami kölcsönös, de ezzel a tettével még szorosabb lett a kötelék közöttünk – mondta László.

– Vigéc keverék kutya, másfél éve került hozzám, akkor 8-10 hónapos volt. Lehet benne egy kis staffordshire-, vizsla-, tacsi-, meg akár még bernáthegyivér is. A sintértelepről mentettem ki az utolsó pillanatban. Az elaltatása előtti nap sétáltam el a menhely felé, hogy válasszak magamnak egy kutyát. Mindegyik acsarkodott, csak ő nem. Felágaskodott a kerítésre, és nézett… Nem volt kérdés, hogy ő lesz az én kutyám – mesélte elérzékenyülve első találkozásukat a gazdi.

Vizslák, agarak, sólymok mutatkoztak be, az őz a pörköltben főtt - Fotók
Vadász családi napot rendeztek vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
A Viber eltűnő üzenete csoportos beszélgetésekben is elérhető
Az eltűnő üzenet funkciójával minden felhasználó maga választhatja ki, hogy 10 másodperctől akár egy napig, mikor tűnjön el üzenete.
Mussolini dédunokája lehet, hogy pályára lép a Verona ellen
Bekerült a Lazio meccskeretébe az egykori fasiszta diktátor rokona.
Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden
Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Varga: keresztény kultúránk társadalmi és szellemi életünk alapja
A kormány fontosnak tartja a hitélet támogatását, szívén viseli Európa keresztény gyökereinek, kultúrájának és értékeinek megőrzését.
Babos feladta a hamburgi finálét
A második játszmában a horvát rivális 4:1-re vezetett, amikor Babos feladta a meccset.