Virágzó vidék: roadshow Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Szeptember 22-én Vásárhelyre érkezik a mezőgazdasági és vidékfejlesztési sikereket bemutató „Büszkék vagyunk virágzó vidékünkre" roadshow.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az esemény, amelyen jelen lesz Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és [namelink name="Lázár János"] Miniszterelnökséget vezető államtitkár, jövő vasárnap 9 órakor kezdődik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban és az előtte lévő téren. A látogatók a megye és a régió sikeres falvait, gazdáit, termékeit és szolgáltatásait ismerhetik meg, de szórakoztató programokban sem lesz hiány.

A jövő heti rendezvénnyel kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón [namelink name="Rácz András"], a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta: a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban 1400 milliárd forint (90 százalékát már lehívták) támogatás állt az ország rendelkezésére mezőgazdasági és vidékfejlesztési célokra, amely az önrészekkel együtt csaknem 3000 milliárd fejlesztést tesz lehetővé. A Dél-alföldi Régióban 60 ezer nyertes 247 milliárd, Csongrád megyében 9100 nyertes 53 milliárd támogatást kapott a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program jóvoltából. A legtöbb forrás megyénkben az állattartótelepek korszerűsítésére jutott, de a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához (2,6 milliárd), kertészetek korszerűsítéséhez (5,9 milliárd), az önálló, építéssel nem járó gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez (2,8 milliárd), illetve az agrár-környezetgazdálkodási kifizetésekhez (8,1 milliárd) is jelentős segítséget nyújtottak.

[namelink name="Mezőszentgyörgyi Dávid"], a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára közölte: a támogatásnak köszönhetően valósult meg a térség egyik jelentős eseménye, a Tész-Ész Nonprofit Kft. által szervezett szakmai konferencia a magyar paprikáról, Szentesen. [namelink name="Almási István"] vásárhelyi polgármester példaként citált egy helyi fiatal gazdát, aki 10 milliós támogatásból valósította meg méhészetét, de szólt arról a mikrovállalkozásról is, amelyik 9 milliós segítséggel hozhatta létre a 21. századi követelményeknek megfelelő fotólabort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!