Visszatérnek az alacsonypadlós buszok Vásárhelyre

Hódmezővásárhely - Ismét a Tisza Volán nyerte el a vásárhelyi helyi közlekedés ellátására kiírt pályázatot. A busztársaság 2016 végéig végezheti ezt a szolgáltatást. A város az éves normatíván felül 24 milliós támogatást fizet, a cég pedig vállalta, hogy fél év múlva ismét forgalomba állít három alacsonypadlós buszt.

Korom András

A következő nyolc évben is a Tisza Volán Zrt. szolgálja a városi tömegközlekedést Vásárhelyen – döntötte el legutóbbi ülésén a város közgyűlése. Míg korábban a szolgáltatói szerződést rövidebb időszakokra kötötték, addig a mostani szerződéstervezet 2009. január 1-je és 2016. december 31-e közötti időszakról szól.

– A meghirdetett pályázatra csak a Tisza Volán, azaz az eddigi szolgáltató jelentkezett, s pályázata érvényesnek bizonyult – mondta a döntés hátteréről lapunknak Kovács Pál. A városstratégiai főtanácsadó hozzátette: a 2016 utolsó napjáig szóló szerződéstervezet szerint a Tisza Volán az éves normatív támogatás mellett 24 millió forintos támogatást is kap a vásárhelyi önkormányzattól. A buszos cég vállalta a pályázati kiírásban szereplő feltételt, azaz már az idén július 1-jétől három alacsonypadlós buszt is üzembe helyez majd a városban.

Helyi járatú autóbusz Vásárhelyen. Júliustól három ismét alacsonypadlós lesz. Fotó: Tésik Attila

Helyi járatú autóbusz Vásárhelyen. Júliustól három ismét alacsonypadlós lesz.
Fotó: Tésik Attila

– Jelenleg egyetlen ilyen járművünk sem fut a helyi járatú vonalainkon, ezeket tavaly év végén kivontuk Vásárhelyről, ugyanis így szólt a szerződésünk. Július 1-jével azonban hármat ismét a helyi menetrendbe állítunk – mondta Mező István, a Tisza Volán divízióvezetője. Hozzátette: a vásárhelyi tömegközlekedést ma hét autóbusszal biztosítják, ebből egy a reggeli csúcsban segít ki, majd tartalékban várakozik, míg a többi hat menetrend szerint járja a várost.

Fotó: Tésik Attila

Fotó: Tésik Attila
Járművet javít a korábbi versenytárs

Vásárhelyen az iskolabuszokat is a Tisza Volán Zrt. járatja. Korábbi, erős versenytársa, a helyi Hód-Mező Kft. egy évtizeden át működtette a szegedi és a vásárhelyi vasútállomás közötti buszjáratot. Ma ezen a vonalon is a Tisza Volán buszai járnak, míg a Hód-Mező hatállásos műhelye gépjármű-javítással, Bosch-műhelye dízeladagoló-javítással, a kft. emellett munkásszállítással is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!