Zavarták a környékbelieket: Fótra kerültek, nincs már menekült gyerek Vásárhelyen

Teljesítette a vásárhelyi önkormányzat kérését a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató: nincsenek már külföldi menekült fiatalok a Béla cigány utcai otthonban. A 18 férőhelyes intézményben most hazai családokból kiemelt gyermekek élnek.

Antal Sándor

 – Néhány hete már nem láttam külföldieket az otthonból kijönni, valószínűleg áthelyezték őket – mondta a vásárhelyi Béla cigány utcában élő férfi, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Neki soha nem volt gondja a fiatalokkal, de azt megemlítette, hogy folyamatosan szemetet hagytak maguk után. Korábban többször is írtunk arról, hogy zavarta a környéken élőket a gyerekek viselkedése.


– Eleget tettünk a város kérésének, most már nincs egyetlen külföldi fiatalkorú sem a vásárhelyi intézményünkben. A gyerekek Fótra kerültek – válaszolta megkeresésünkre [namelink name="Kothencz János"]. A Béla cigány utcai intézményt működtető Szeged–Csanádi Egyházmegye – Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója hozzátette, a 18 férőhelyes vásárhelyi otthonban jelenleg magyar családokból kiemelt gyermekek élnek.


Mint azt megírtuk (2016. február 6.: A lakosok örülnének a menekültek költözésének), a vásárhelyi közgyűlés februárban tiltakozott a betelepítési kvóta ellen. [namelink name="Lázár János"] országgyűlési képviselő még akkor javasolta a városvezetőknek, hogy kérelmezzék a Belügyminisztériumban, a Béla cigány utcai kiskorú menekülteket gondozó otthont helyezzék el a városból. Ezzel egy időben a nagyfai befogadóállomás megszüntetését is kérték. Ezt néhány hete szintén kiürítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!