Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

10 hektáron égett a búza Mártélyon

Mártély - Kedd délelőtt a zabtáblába félretolt bálázógépnél a leégett gumiabroncs a nagy hőség miatt újra izzásnak indult.
– Éjjel 2 órakor riasztották az egységünket, hogy tűz van a település határában – mondta Molnár Krisztina. A katasztrófavédelmi szóvivő hozzátette, a tűz egy bálázógépben keletkezett, de pontos okát egyelőre nem tudják. A lángoló tarló egy tanyát is veszélyeztetett, de a kiérkező mártélyi önkéntes tűzoltók és a két hódmezővásárhelyi hivatásos egység megfékezte a tüzet, ami így nem érte el a közeli épületet. A bálázó tulajdonosát a mentőszolgálat égési sérülésekkel szállította kórházba.

Kedd délelőtt a helyszínen járva még érezhető volt az égett szag. Rózsa Szilveszterrel, a mártélyi egyesület vezetőjével is találkoztunk, aki éppen a területen tartott ellenőrzést. A zabtáblába félretolt bálázógépnél a leégett gumiabroncs a nagy hőség miatt újra izzásnak indult, így az önkéntes tűzoltó riasztotta a vásárhelyi hivatásosokat, és ő maga is locsolta a bálázógépet.

10 hektáron égett a búza Mártélyon. Fotó: Antal Sándor (galéria)

– Beleléptem a gabona mellett füstölgő parázsba, ami gyorsan felmelegítette a cipőmet. Ebben a melegben nem szabad várni, azonnal cselekedni kell – mondta Rózsa Szilveszter. A tűz által okozott kár milliós.

A vásárhelyi hulladéklerakó telepen szintén tegnap hajnalban mintegy 500 négyzetméteren égett a szemét. A telep biztonsági őre értesítette a katasztrófavédelmet. A vásárhelyi és a makói hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik azonnal megkezdték az oltást. Légzőkészülékben, négy vízsugárral és egy erőgéppel avatkoztak be. A tűz és a füst a szeméttelep irányába terjedt, a város lakosait nem veszélyeztette. A tűzben senki sem sérült meg – tájékoztatott Molnár Krisztina. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelezte az eső és a jég az idei dinnyetermést

Még el sem kezdődött az igazi szezon, de a vásárhelyi Pap József Bodzási úton termesztett dinnyéiért máris hosszú sor állt a piacon. Tovább olvasom