Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

120 millió forint a Gregus tanüzemére

Hódmezővásárhely - Új állatkifutók, ólak, istállók épülnének többek között abból a 120 millió forintból, amelynek jó része pályázati támogatás. A pénzt a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ (HISZK) Gregus Máté tagintézmény tanüzemének fejlesztésére szeretnék fordítani.
– Egyre többen felvételiznek az iskola agrárosztályába, ahol a 4 évfolyamon jelenleg 150 diák tanul. Az intézményben eredményes szakmai munka folyik, ezért a közgyűlés úgy döntött, a következő 2 tanévben fejleszti a gyakorlati képzés helyét – magyarázta Hegedűs Zoltán, a HISZK szakmai igazgatóhelyettese. Mintegy 40 millió forintos támogatásból traktort, bálázót és más gépek vásárlását tervezik, az 50 milliós pályázatból pedig a fóliasátrak fűtését korszerűsítenék, gáz helyett báláskazánt használnának. 30 millió forint a városi önerő.

A Vásárhely külterületén, Gorzsán található tanüzemben veteményeskertet, gyümölcsöst is terveznek, amelyet a diákok művelnek majd, és bővítik az állattenyésztés gyakorlati részét. Jelenleg juh, szarvasmarha és ló van a tanüzemben, de sertést és baromfit is be akarnak szerezni. A gyakorlati hely egy része mintagazdaság lenne – hallottuk Hegedűs Zoltántól. A beruházás várhatóan ősszel kezdődik és 2013-ra fejeződik be.

Nemcsak a tanüzemet szeretnék fejleszteni. A Gregus Kaszap utcai épülete nagyon rossz állapotban van, erre is megoldást akarnak találni – mondta az igazgatóhelyettes. Megírtuk: a tantestület szeretné, ha a Németh László Gimnázium és Általános Iskola Árpád utcai épületébe költözhetnének. Hegedűs Zoltán szerint ennek reális az esélye, de mint hozzátette: a döntés a közgyűlésé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hadüzenet a rucaörömnek

A rucaöröm évek óta visszatérő probléma a Vásárhelyhez tartozó mártélyi üdülőterületen, a tájvédelmi körzetnek számító Holt-Tiszán. Tovább olvasom