Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

230 biciklinek van hely az új tárolóban a buszállomáson - az átadás napján még a régi reflex működött

Megszűnhet a kerékpárkáosz a hódmezővásárhelyi buszpályaudvarnál: az önkormányzat és a DAKK Zrt. közösen 230 új tárolóhelyet alakított ki, összesen mintegy 6 millió forintból.
A vásárhelyi buszpályaudvaron kialakult kerékpárkáosz megszüntetéséért tavaly, az év végén kezdődött egyeztetés Hegedűs Zoltán megbízott polgármester kezdeményezésére az önkormányzat és a DAKK Zrt. között.
Hódmezővásárhely
Az új kerékpártárolókat még nem „lakták be" a vásárhelyiek. Fotók: Imre Péter

A közlekedési cég munkatársai heteken keresztül mérték fel, naponta hányan érkeznek bringával a pályaudvarra, és hagyják ott a kétkerekűt, azt – megfelelő mennyiségű tároló hiányában – korláthoz, padhoz, tűzcsaphoz, fához láncolva. Lapunk is sokat cikkezett erről.
 

Az eredmény az lett, még legalább 200 férőhelyre lenne szükség – mondta el a folyamat kezdetéről Hegedűs Zoltán. Göbölös András, a DAKK Zrt. műszaki igazgatója hozzátette: jogos elvárás utasaik részéről, hogy biztonságosan helyezhessék el járműveiket. Az ezzel kapcsolatos problémákat folyamatosan jelezték is nekik. A város 160 esővizet elvezető, mégis szilárd burkolatú, mozdíthatatlan kerékpártárolót alakított ki a templom mellett. A közlekedési cég pedig – a már meglévő régiek kijavítása mellett – 70 újat hozott létre a Bocskai utcán. A beruházás mintegy 6 millió forintba került.
 

A szerdai átadás időpontjában még a régi reflex működött a vásárhelyiekben, és a már említett helyekre „kötötték ki" drótszamaraikat. Most több mint 400 biciklinek van hely a buszpályaudvaron, és a tramtrainhez kapcsolódva újabb, már fedett tárolókat építenek a Kálvin téri megállónál.

Újságírói kérdésre elhangzott: a régóta otthagyott, gazdátlan bringákat – tíznél is kevesebb ilyen van – a DAKK Zrt. rendőrségi jelenlét mellett jegyzőkönyvezve eltávolítja, majd a talált tárgyak osztályára szállítja, ha gazdáik záros határidőn belül nem viszik el azokat.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mártélyi holtág télen is gyönyörű - fotók

A mártélyi holtág télen is gyönyörű - fotók
Kacsák a hóesésben, behavazott, félig elsüllyedt csónakok, hóban pihenő helyi Üvegtigris. Nézzék meg… Tovább olvasom