Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

325 milliós labort kap a Németh László gimnázium

Hódmezővásárhely - 325 millió forintból természettudományos műhely készül a vásárhelyi Németh László gimnáziumban. A 2013 szeptemberében nyíló labort más iskolák tanulói is használhatják.
Nemcsak Vásárhely, a térség számára is fontos pályázatot nyert meg a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda. Komoly természettudományos műhely kialakítására nyílik lehetőség – mondta tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Almási István polgármester.

A 325 millió forintból készülő labor kínálta lehetőségekből a vásárhelyi diákok mellett az algyői, békéssámsoni, földeáki, maroslelei, mindszenti tanulók is profitálhatnak. Összesen 12 oktatási intézményből jöhetnek ide kísérletezni. A 2013 szeptemberében nyíló természettudományos műhelyt Gyulai József Széchenyi-díjas fizikusról nevezik el. Almási István emlékeztetett, az akadémikus ezer szállal kötődik a városhoz.

Az iskola második emeletén kap helyet a korszerű labor, ahol két csoportban 18-18 tanuló dolgozhat majd. A fejlesztés során többek között előkészítő helyiséget, tanári szobát is kialakítanak. A műhelyt működtető pedagógusok pedig 120 órás továbbképzésen vesznek részt – tudtuk meg Árva Lászlótól, az intézmény igazgatójától. Hozzátette: a labor segítséget jelent abban, hogy nagyobb hangsúlyt helyezzenek a természettudományi tantárgyak oktatására.

A pályázat nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet ezen ismeretek fontosságára – állapította meg a sajtótájékoztatón Tóthné Kecskeméti Katalin járási tankerületi vezető. Az országban már több intézményben is működik ilyen természettudományos műhely.

Olvasóink írták

  • 2. skid 2013. január 15. 21:33
    „De legyen kréta is mindig az iskolában!!!”
  • 1. high 2013. január 15. 08:53
    „Ez szép, 2 tanterem, tanári előkészítő az belefér az épületbe. Eközben a 7 legproblémásabb osztályukat szegregálják az régi Árpád utcai épületükbe, ahol senki sincs, aki parancsoljon nekik vagy esetleg nevelje őket valamire. Talán erre is ki kellene találniuk valamit, vagy rendbe van ez így, hiszen a főépületbe senki nem látja a problémás gyerekeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap zár Dömötör Mihály játékos tárlata az Emlékpontban

A fotók Hódmezővásárhely műemlék épületeit, szobrait, kútjait és legújabb építészeti attrakcióit… Tovább olvasom