Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

4 másodpercen múlt a vásárhelyi szemtanúk élete

Hódmezővásárhely - Műszaki hiba, nem pedig autóversenyzés állhat annak a csütörtök éjszaka Vásárhelyen történt borzalmas balesetnek a hátterében, amelyben két helyi fiatal halt meg – legalábbis ezt mondja a család egyik ismerőse.
Az Alföldi Galéria biztonsági kamerája rögzítette a tragédiát. Információnk szerint minden látható a felvételen. Olyan, mintha egy kristálypoharat ejtettek volna le a betonra – írta le a szétrobbanó autó látványát egy olyan ember, aki látta a felvételt.

Zarándokhelyé változott az a Hódmezővásárhely belvárosában álló villanyoszlop, amelynek csütörtökre virradó éjjel, nem sokkal egy óra után egy személygépkocsi csapódott. A járműben utazó két helyi lakos, a 20 éves Gy. Lajos és a 18 esztendős D. Vivien a helyszínen szörnyethalt.

Megírtuk: a fiatalok Szentes felől jöttek, s a 45-ös főút belterületi szakaszán a megengedett sebesség többszörösével haladtak Fordjukkal, amikor a Kossuth térnél az előttük haladó jármű előzésébe kezdtek. A sofőr azonban elveszítette uralmát az autó felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A kocsi az útpadkán átvágódva felborult, majd többméteres magasságban a református ótemplomnál álló villanyoszlopnak csapódott, majd kettészakadt. Úgy tudjuk, a baleset hátterében autóversenyzés állhat, amely a Ford és az előtte haladó kék Volkswagen Passat vezetője között zajlott.

Borbás Zoltán és nagyobbik fia tegnap mécsest gyújtott a két vásárhelyi fiatal emlékére Fotó: Tésik Attila
Borbás Zoltán és nagyobbik fia tegnap mécsest gyújtott a két vásárhelyi fiatal emlékére
Fotó: Tésik Attila

A Passatot Gy. Lajos unokatestvére, a szintén vásárhelyi Sz. Mihály vezette, az ő barátnője volt a 18 éves D. Vivien. Tegnap többször is kerestük a Volkswagen sofőrét, de hiába, a Gólya utcai háznál mindannyiszor zárt ajtót találtunk. A család egyik közeli ismerőse – aki utóbb neve elhallgatását kérte – szerint a rokonok nem autóversenyeztek. A család műszaki hibára gyanakszik. Információink szerint Sz. Mihály azon az estén megkérte karosszéria-lakatos végzettségű unokatestvérét, Gy. Lajost, hogy segítsen neki benzint hozni. A tragédia akkor történt, amikor már végeztek, és D. Vivient hazafelé fuvarozták.

A szörnyű baleset során a bordó Ford alkatrészei 100 méteres körzetben szóródtak szét, egyik repülő darabja az Alföldi Galéria Szőnyi utca felőli homlokzatában tett kárt. Néhány centiméteren múlt csupán, hogy ez az alkatrész nem törte be a Picasso nagy értékű kerámiáit bemutató terem egyik ablakát. Ha így történt volna, valószínűleg a kiállítást a szigorú szabályok és biztonsági előírások miatt egy időre be kellett volna zárni.

Tegnapi cikkünk nyomán megkeresett bennünket az a férfi, aki az Oldalkosár utcából a baleset pillanatában kanyarodott ki a Kossuth tér irányába. A 27 éves, kétgyermekes Borbás Zoltánnak és az ugyancsak kétgyermekes utasának a helyszínre érkező rendőrök szerint csupán 4 másodpercen múlott az élete.

– Kicsit rosszul éreztem magam azon az éjszakán, ezért úgy döntöttem, elmegyek az orvosi ügyeletre – kezdte a történtek felidézését Zoltán. – Mihály Csaba barátom kísért el, elég lassan, 20 kilométeres sebességgel haladtunk, amikor az Oldalkosár utcához érkeztünk. Kikanyarodva azt vettük észre, hogy valamik repülnek felénk. Eleinte azt hittük, randalírozók dobálóznak. Azután egy nagyobb valami repült felénk, először kartondoboznak néztem, de később kiderült, hogy a Ford egyik ajtaja volt.

A két férfi azonnal a balesetet szenvedők segítségére sietett, de már nem tudtak mit tenni. Közben felismerték az összetört autót és az áldozatokat is – mindketten jól ismerték az elhunyt Gy. Lajost és D. Vivient.
– Nagyon megviselt a két fiatal halála, nem akarom elhinni, hogy ez a tragédia megtörtént – tette hozzá megrendülten Borbás Zoltán. – Együttérzek, és nagyon sajnálom a családokat.

Információink szerint az Alföldi Galéria Kossuth tér felőli bejáratához felszerelt biztonsági kamera rögzítette a tragédiát. A rendőrség pedig már akkor éjjel meg is nézte a felvételt. Két nappal a tragédia helyszínén a rokonok, ismerősök virágai, koszorúi és mécsesei emlékeztetnek a baleset két áldozatára.

Nagyobb Vásárhelyi balesetek

2005. március 4.: A 47-es főút kétsávos szakaszán a csúszós út miatt egy Skoda ütközött egy Opellel, majd nem sokkal később egy teherautó csúszott árokba, s ebbe két személygépkocsi rohant bele.

2007. december 7.: Opel csapódott egy fának Vásárhely külterületén, nem messze Gorzsától. Az autó egy balra ívelő kanyarban megcsúszott, megpördült, majd az útról letérve a fának ütközött. Vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

2008. február 3.: Halálos közlekedési baleset történt kora reggel a Szent László és Jókai utca kereszteződésében, egy kék Opel Astra vezetője nem adta meg az elsőbbséget egy Simson segédmotorosnak, és összeütköztek. Az 59 éves motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Olvasóink írták

668 hozzászólás
 • 668. kovzol 2008. november 17. 21:38
  „Csütörtökön az egyik barátom éppen a tragédiával kapcsolatban fog előadást tartani Vásárhelyen

  FIATALON HALT MEG! --- HOL VOLTÁL, ISTEN?

  címmel. Érzésem szerint sok kérdésre választ fog adni. Aki teheti, szerintem jöjjön el! Este 6-kor kezdődik a Hódtói Sport- és Szabadidőközpontban (20-án).

  További infó: http://kopancs.hu/fiatalon-halt-meg.pdf”
 • 667. Fórumos 2008. november 08. 20:24
  „Köszönjük P.A. !”
 • 666. rew 2008. november 06. 21:25
  „:D”
 • 665. P.A. 2008. november 06. 15:39
  „ne irkájjatok anevembe!!!!”
 • 664. rew 2008. november 06. 14:02
  „Ha akarnék se tudnék ilyen szépen írni te barom.”
 • 663. P.A. 2008. november 06. 13:47
  „ne írj a nevembe mert itt is meglátszk hogy gyáva vagy”
 • 662. P.A. 2008. november 06. 10:43
  „nemmondom mega nevem akor sem!!!! nemés nemés nem!!!! beszarri banda!!!! na megyekk mer még nem vármeg a tanár avval a sziggorlatal!!!”
 • 661. Benny Hill 2008. november 06. 08:30
  „Látjátok gyerekek, ez itt a baj! Ebben az országban a cigány a mi adónkból virul, még számítógépre is telik neki! Igaz iskolába nem járt, érteni alig lehet amit ír, mert a helyesírása és a fogalmazási készsége megrekedt valahol a nílusi varánusz szintjén. De fenyegetőzni azt tud... Na ezen kell sürgősen változtatni! Nem az egészségügyet meg az oktatást kell megreformálni, hanem a putrikat! A pénzt nem a gyerekektől meg a betegektől kellene elvenni, hanem ettől az ingyenélő here népségtől. Az önkormányzat helyében egyszer megkérdezném mi a végzettsége, büszkén rávágná hogy 2 általános, utána egyszer elmondanám neki hogy oda lehet állni a lapát mögé trágyát lapátolni (egy szava sem lehet, a felajánlott munka megfelel a végzettségének), és ha nem tetszik őfelségének, annyit mondanék: "Nem kell a munka? Nincs segély! Következőt!" Utána adnék mellé egy rendőrt, nehogy kiraboljon valakit már hazafelé menet. Gyorsan megoldódna a cigánykérdés... vagy éhendöglenének, vagy elmennének dolgozni végre, nem csak otthon lengetnék a heréjüket a monitor előtt. Fasszopó csürhe! Még ő fenyegetőzik!”
 • 660. norman bates 2008. november 06. 07:18
  „Rew! P.A. egy * , nála az a lényeg, hogy az övé legyen az utolsó szó! ha egy * szid annak csak örülök, és ez azt jelenti, hogy írásaim célt értek, sírva is fakadnék, ha egy * egyet értene velem.
  Bár az kicsit zavar, hogy mialatt a segíjkéjére valót termelem ez a * olyan kibaszottul ráér, semmi más dolga nincs csak, az, hogy az itt leírtakat elemezgeti és nyomja itt a fenyegető dumát. ahelyett, hogy elmenne dolgozni, meg se próbál ellene tenni semmit, hogy ne a * kategóriába tartozzon.
  P.A.! még mielőtt habzó szályal csapkodnád a billentyűzetet, olvasd el a 600. as hozzászólásomat, gondolkozz el, hogy miért írta ezt a királyotok, és arra válaszolj inkább

  * = rohadt cigány”
 • 659. Benny Hill 2008. november 06. 00:04
  „P.A.
  Vedd már észre, hogy senki sem fél tőled te pofazacskó! Mindenki azért jön ide hogy rajtad meg a hozzád hasonló véglényeken röhögjön. Világos? Na írj megint valami mókásat te köcsög! Tudod hová való vagy te? A Muppet showba!”
 • 658. B.G. 2008. november 05. 23:47
  „Hé te pusztító! Akkor akár ki is pusztulhatnál a a fajtáddal együtt ebből az országból! Ekkora egy buta állatot!”
 • 657. rew 2008. november 05. 20:25
  „Na kedves P.A., akkor most lehet befejezni.
  Az alpári paraszt kifejezés éppen az utolsó hozzászólással rádszállt.
  Jobb lesz ha befejezed az elkezdett faiskoláidat.”
 • 656. rew 2008. november 05. 16:09
  „:)
  Ezeket jó volt olvasni, legalább leszűrtem a tanulságot.
  A cigányok gyávák.”
 • 655. JB007 2008. november 05. 14:52
  „Bibibíí, én tudom kis Norman Bates!
  De csak annak mondom el, aki leír 20 tetszőleges szót hiba nélkül :))
  Egyébként kíváncsi vagyok, hogy áll a nyomozás?”
 • 654. rekecs 2008. november 05. 12:53
  „Mondtam Csita, ne ijedezz! Írd meg melyik vonattal jössz, rendeld oda magadnak a mentőt, és ott leszek!!! Ha többen lennétek, mi is annyian leszünk! Semmi egyenlőtlenség!”
 • 653. rekecs 2008. november 05. 12:49
  „Csita vazze´!!! Ha tényleg feljössz, én fizetem a vonatjegyed a Nyugatiig meg vissza!!! Bár lefelé úgyis mentővel mégy...”
 • 652. rekecs 2008. november 05. 12:47
  „Aztán egyedül gyere ám, mert nagyon félek tőled! Muhahahahaha!”
 • 651. rekecs 2008. november 05. 12:39
  „Az tényleg nagy meglepi lenne ha ezek után kiderülne rólad hogy szorult beléd egy kis értelem...
  Na gyere Csita, keress meg! Tolókocsiról meg gondoskodj jó előre, mert nem a saját lábaidon mégy haza. Nem te leszel az első akit hazáig rugdosok! Tudod, személyeskedésről akkor beszélhetsz, ha név szerint téged érint valami. Amíg nem mered kiírni a szaros neved, ne beszélj itt nekem semmi ilyenről! Ekkora egy tuskót!!!
  VÁRLAK CSITA!”
 • 650. rekecs 2008. november 05. 12:33
  „Nem te játszottad a Tarzanban a Csitát? Bár, lehet hogy csak a konvergens fejlődés miatt a nagy hasonlóság...”
 • 649. rekecs 2008. november 05. 12:27
  „Nevem Bond. James Bond. De most fáradt vagyok, és nem elemzem ki az előző hozzászólásodat! Ebben még több a hiba mint abban a nyúlfarknyiban amit kijavítottam és egyest adtam rá. Nyomoztass bátran! :) Aztán szólj ha jutottál valamire.”
668 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi háziorvos nem ad be védőoltást

Hódmezővásárhely - Keszthelyi Gyula tardi háziorvos a tisztázatlan felelősség és az elmaradó… Tovább olvasom