Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

7 milliárd csatornára, ivóvízre Mindszenten

Mindszent. Előzetes számítások szerint összesen mintegy 7 milliárd forinttal gazdagodhat Mindszent a szennyvízcsatornázásra (4,5 milliárd) és az ivóvíz minőségének javítására (2,5 milliárd) kiírt pályázatnak köszönhetően.
Az utóbbi ráadásul 100 százalékos uniós támogatást jelentene – hallottuk Zsótér Károly polgármestertől. A mindszenti képviselők a napokban döntenek a pályázatok benyújtásáról, decemberig pedig kiderül: megkapják-e a pénzt. – A mindszentieknek 4 kút biztosítja a vízellátást. Közülük csupán 1 szolgáltat az uniós előírásoknak megfelelő minőségű ivóvizet, a többiben magas az arzéntartalom. Az elképzelések szerint a szennyvízcsatornázás és az ivóvízprogram is jövőre kezdődik. A polgármester szerint így lenne célszerű, hiszen a vízminőség javításához nem csak 1 új kutat fúrnának, továbbá teljesen felújítanák az Észak utcai vízművet, az elavult csőhálózatot is újra cserélnék, ami egyet jelent a kisváros utcáinak felbontásával.

Olvasóink írták

 • 7. Falcao 2011. augusztus 28. 19:35
  „Majd utána örülünk, ha megvalósul.”
 • 6. booo 2011. augusztus 24. 16:59
  „4. zoltanszabo
  Na ezt már nem hiszem el!”
 • 5. airwaves 2011. augusztus 24. 14:55
  „Ennek a pénznek is már régen meg van a helye. <moderálva>”
 • 4. zoltanszabo 2011. augusztus 23. 23:05
  „Igaz mg csak álom ez a pénz, de Mindszent adhat majd pár millát a nagy testvérnek --Lézer jani ugyan is nem fizette ki a tavaji tankönyvek árát--amit ugyan kiztaltak--csak másra használták . Most ez évben addig nem lesz tankönyv Vhelyen az iskolákban --míg a tavaji számlát nem rendezik ! TV2.”
 • 3. zoltanszabo 2011. augusztus 23. 22:58
  „T.2.
  Ne álmodozz! ingyen szennyvíz- csatorna ??
  A képviselők majd akkor örüljenek ,meg a pogimester--ha már a pénz a számlájukon van ! Ebből a 7 milliárdból mennyi fog magánzsebbe vándorólni ???”
 • 2. booo 2011. augusztus 23. 19:40
  „Hát ha megoldás lenne ez a mindszenti szennyvíz problémára ez! Ha 100% az önrész, akkor ingyen lenne -ugye jól értettem?- tehát Mindszent lehetne az első a megyében ahol nem kellene csak minimális pénzt fizetni a szennyvíz csatornáért. Kíváncsi lennék pl Vásárhelyen mennyibe kerül a szennyvíz tisztítása, mert ha összeadjuk a kb 300Ft/m2 árat az igen brutális ár lenne havi szinten!”
 • 1. csaktudja 2011. augusztus 23. 11:25
  „..."képviselők a napokban döntenek a pályázatok benyújtásáról, decemberig pedig kiderül: megkapják-e a pénzt"...."elképzelések szerint a szennyvízcsatornázás és az ivóvíz program is jövőre kezdődik" Szurkolok nekik!!
  Azé nálunk ez hangyányit lassabban megyeget (Bordány, Forráskút, Üllés szennyvíz program) három és fél éve indult, de ki tudja lesz-e belőle valami. Minden esetre a befizetett nem kevés pénz azóta ketyeg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bányatavak városa lett Hódmezővásárhely

A 47-es főút szélesítéséhez és az M43-as építéséhez kibányászott homok helyén több nagy bányató is keletkezett Hódmezővásárhely közelében. Tovább olvasom