Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A boszorkányok napja volt Vásárhelyen

Minden érdeklődő megszabadulhatott szerelmi bánatától, a rontástól, vagy megtudhatta jövőjét tegnap délután a vásárhelyi boszorkánynapon. A művelődési ház legfelső emeletén két boszorkánytanoncot is avattak.
Modern kor. Ma már nem gazdálkodók kérnek bőséges termést, hanem vállalkozók nagyobb hasznot – állítja Szegedi Erika. Fotó: Karnok Csaba
Füstölők édes illata és mágikus kör fogadta tegnap délután azokat, akik ellátogattak a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ emeleti klubjába. Luca-nap a boszorkányok napja, így december 13-án rendeztek avatószertartást, illetve mágusfesztivált.

A szervező Szegedi Erika vásárhelyi boszorkányhoz számhúzás után juthattak be az érdeklődők. A különszobában rontást vett le róluk, megszabadította őket esetleges szerelmi bánatuktól, de olyan vendégek is akadtak, akiket közeli vagy távolabbi jövőjük érdekelt.

A vendég, illetve a saját fényképe segítségével vette le a rontást Szegedi Erika. A só pedig – ami a boszorkányok körében az élet jele – arra kellett, hogy lássa mások jövőjét. Az asztalon álló tálkában lévő színes kövek viszont a problémákat voltak hivatottak elűzni.

Egykoron a parasztok boszorkányok segítségét kérték ahhoz, hogy a következő évben bőségesebb legyen a termés. A világ fejlődésének köszönhetően most vállalkozók veszik igénybe ezt a szolgáltatást, csak nem több búzát, rozst kérnek, hanem nagyobb profitot.

A szegedi Baráth Ibolyát már régóta érdekli a boszorkányság. Ezért döntött úgy, hogy tanulni fog Szegedi Erikától. Annyit elárult, hogy nem pénzért akar majd később jósolni, hanem segíteni szeretne másokon. Tegnap őt és tanonctársát is beavatták. Ibolya az Angyalok legyenek veled! boszorkánymondással köszönt el tőlünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor: A díszpolgári cím a csúcs

Az eddigi legjelentősebb elismerésnek tartja a díszpolgári címet Fodor József festőművész, aki a… Tovább olvasom