Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A felelős állattartást oktatni kell

A vásárhelyi Fidesz-irodában tegnap újból összeült az állatvédő szervezetek kerekasztala, amely már tavaly is tárgyalt a tennivalókról.
 Bevezetésként a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke, Kószó Péter megemlítette: az elmúlt évben készpénzzel és tápszerekkel is segíthettek az egyesületeknek. A vendéglátó, Lázár János országgyűlési képviselő kijelentette: a mostani 4 éves ciklusban szeretne országos szinten, a Parlamentben is az állatvédelem ügyeivel, szabályozásaival, megoldásra váró problémáival foglalkozni. Ehhez a munkához kérte, várta az 5 megjelent egyesület információit, tanácsait, ötleteit.

A megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón Kószó Péter önkormányzati képviselő kijelentette: szeretnék, hogy az állatvédelem ügye szerepeljen a decemberi közmeghallgatáson. A javaslatot a közgyűlés elé terjesztik, és kidolgoznak egy intézkedési csomagot is, amelyben szerepelne az állatvédelmi járőrszolgálat felállítása. Azt is megemlítette: tavaly megtörtént az ebösszeírás – 22 ezer kutyát regisztráltak a városban és környékén –, és javasolja, ezt jövőre ismételjék meg. Ötévente egyébként is kötelező önkormányzati feladat. A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány akciók, rendezvények szervezésével igyekszik majd segíteni a munkát.

Kerner Katalin, a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője kijelentette: egyre több kóbor kutyával és macskával találkoznak a városban. Még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az ivartalanításra – akár ingyenesen is –, amivel megelőzhető a nem kívánt szaporulat, illetve a gyerekeket oktatni kellene a felelős állattartásra, hogy a jövőben minél kevesebb korábbi kedvenc végezze az utcán. Varga András korábbi önkormányzati képviselő, állatvédő aktivista egyetértett a felvetéssel, hozzáfűzve, akár órákat is tarthatnának erről a témáról az iskolákban.

– Sok kutyában nincs csip, amelynek beültetése 3500 forintba kerül. Aki ennyit nem áldoz a biztonságot nyújtó eszközre, az nem is gondolja komolyan az állattartást – jelentette ki Varga András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a honvéd szakközépiskola Vásárhelyen

Az Ady Endre utca végén, a volt és már évek óta üres Démász-telephelyen lesz a honvédelmi… Tovább olvasom