Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A Fidesz nem támogatja a hitelfelvételt

A Fidesz szerdai sajtótájékoztatóján az idei vásárhelyi költségvetéssel kapcsolatban közölték: nem támogatják a hitelfelvételt és a HMSZ Zrt. tevékenységekre, cégekre bontott szétszedését, esetleges privatizációját.
A Fidesz–KDNP közgyűlési frakciója Vásárhely idei költségvetéséről tartott szerdán sajtótájékoztatót. Kecskeméti Rita elmondta: kibújt a szög a zsákból, kiderült, kinek mi a fontos, a fejlesztés vagy a kampányköltségvetés. Azt is közölte, tavaly 4 milliárd forint készpénz maradt a kasszában, a város számláján, ezért érthetetlen Márki-Zay Péter polgármester miért véreztette ki a Városi Televíziót, és miért nem fizettek ki közgyűlés által megszavazott összegeket az önkormányzati cégeknek. – Mindig azt halljuk, nincs pénz, pedig a kassza nem üres – jelentette ki a képviselő.

Fekete Ferenc azt mondta el, hogy a Fidesz–KDNP mit nem támogat a költségvetésnél. Elsőként az 1,6 milliárdos hitelfelvételt említette, amelyből 1 milliárdot már idén decemberben vissza kellene fizetnie az új testületnek. – A másik közgyűlés kontójára nem lenne korrekt hitelt felvenni – közölte Fekete. Az összeget a strandon létesítendő csúszdaparkra fordítanák, amely miatt akár négyszeresére is emelkedne a belépők ára, amit a vásárhelyiek már nem tudnának megfizetni – vélekedett Fekete Ferenc.

A Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató (HMSZ) Zrt.-vel kapcsolatban pedig szerintük az olvasható ki a költségvetésből, hogy a városi céget tevékenységek szerint „feldarabolnák", kiszerveznék, szétszednék és privatizálnák. Ezt sem támogatja a Fidesz–KDNP.
Közgyűlési témák
A pénteken 8 órakor kezdődő közgyűlésen az idei költségvetésen kívül még a fő napirendi pontok között szerepel a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet módosítása, a kabinetiroda, valamint a Hódmezővásárhelyi Települési Értéktár Bizottság tevékenységéről szóló beszámoló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen rendezték meg szerdán délelőtt a fogyatékkal élők diák és szabadidős megyei úszóversenyét

Vásárhelyen rendezték meg szerdán délelőtt a fogyatékkal élők diák és szabadidős megyei úszóversenyét
7 település közel 90 fiatalja, felnőttje vett részt a versenyen. Ez volt a 17. alkalom, ebből… Tovább olvasom