Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A Fidesz tisztázó közgyűlést, az MSZP feljelentést javasol

A fideszes és a szocialista képviselők is felháborítónak tartják Vásárhelyen a Medián által végzett közvélemény-kutatásnak a Lázár Jánosra, illetve Bacsa Pálra vonatkozó kérdéseit. Mint szombaton megírtuk, az íveken többek között olyan kérdés is volt, amely arról szólt, a politikusok verik-e a felségüket. A fideszesek szombaton sajtótájékoztatón közölték: rendkívüli közgyűlésen kell tisztázni a helyzetet. Az MSZP azt javasolja, közösen tegyenek feljelentést.
Mihamarabb, szemtől szembe, rendkívüli közgyűlésen kell tisztázni a vásárhelyi, botrányos közvélemény-kutatás ügyét – hangsúlyozták szombaton délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatójukon a vásárhelyi fideszes képviselők: Csorba Mihály alpolgármester, Tóthné Kecskeméti Katalin, Rárósi Imre és Fekete Ferenc. A városban a Medián közvélemény-kutató végzett felmérést, s olyan kérdésekkel bombázta a helybelieket, hogy elhiszik-e, hogy Lázár János polgármester veri a feleségét, illetve durván bánik munkatársaival. Mélyen felháborította Csorba Mihályt, aki arra emlékeztetett, az elmúlt tizenöt évben nem volt arra példa, hogy a kampányba belekeverjék a családot, a személyiségi jogokat megsértve.

Tóthné Kecskeméti Katalin szerint bármelyiküket érheti ilyen támadás, a megnyugvás érdekében mielőbb tisztázni kell az ügyet, hiszen a város jövőjéről van szó. Rárósi Imre úgy vélte: a közvélemény-kutatást végző intézet jogsértést követett el. Hangsúlyozta: nem akarnak ilyen kampányt, ez utóbbit erősítette meg Fekete Ferenc is.

Nem a közgyűlésre tartozik az ügy megvitatása – mondta el lapunknak Bacsa Pál szocialista képviselő, akinek a neve szintén felmerült a közvélemény-kutatás során. Vele kapcsolatban is feltették azt a kérdést a polgároknak, hogy veri-e a feleségét, vagy hirtelen haragú-e. A szocialista városatya most is megerősítette, mélységesen elítéli a családot érintő kérdéseket, melyek emberi méltóságot sértenek. Az MSZP arra is hajlandó, hogy a polgármesterrel közösen tegyenek feljelentést, és vele együtt forduljanak a rendőrséghez. Hasonlóan reagált Szeli Ferenc szintén szocialista települési képviselő. Ő is úgy vélte, a közgyűlésnek nem kell ezzel foglalkoznia, már csak azért sem, mert a szocialista párt elfogadta Havasi Katalinnak, a Fidesz városi elnökének javaslatát, azaz, hogy egyeztessenek a kampánnyal kapcsolatban. Ebben partnerek.

Ha van egy ilyen szándék, hogy a közgyűlésen vitassuk meg a helyzetet, akkor beszélni kell róla – mondta Hernádi Gyula szocialista képviselő. Igaz, szerinte sem a közgyűlésre tartozik az ügy. Elhatárolódik a közvélemény-kutatás stílusától, megjegyezvén: a családnak szentnek és sérthetetlennek kell maradnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai szonda a feleségverésről

Veri-e a feleségét, illetve durván bánik-e munkatársaival Lázár János polgármester? Ilyen kérdésekre… Tovább olvasom