Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A gyerekek falra festik a Százholdas Pagonyt

A vásárhelyi Tornyai János Általános Iskola hetedik osztályos diákjai díszítik a nemrégiben átadott, de a tervek szerint majd csak a hónap közepétől működő fogyatékosok napközi otthonát. A díszítés azt jelenti, képeket festenek a falra.
A gyerekek örömmel festenek. Fotó: Tésik Attila
Szépek azok a falfestmények, melyek a vásárhelyi fogyatékosok nemrégiben átadott napközi otthonának néhány helyiségét díszítik. Alkotói a Tornyai János Általános Iskola hetedikes diákjai. Számukra örömöt okoz ez a munka. Sós Csabáné tanítványai hetek óta dolgoznak a helyszínen, nagy szorgalommal.

– Az iskolánkba jár az egyik gyógypedagógus kisfia, így tisztában volt azzal, milyen eredményeket ért el, s mire képes a százfős iskolai rajzszakkörünk. Ő ajánlotta fel a lehetőséget, hogy festhetnének a gyerekek valamit a fogyatékosok napközi otthonának is – mondta Sós Csabáné, aki ellátogatott az Endrei utcai új épületbe. A többi már magától jött, nem csak egy kisebb munkát kaptak a gyerekei, de óriási falfelületeket is.

– Végül nem a rajszakkörösök, hanem azok a hetedikesek vállalták el a díszítést, akik tavaly ősszel nagy lelkesedéssel gyűjtöttek adományokat az erdélyi gyerekeknek.

A fogyatékosok napközi otthonának folyosóján mellmagasságig már virágos mező látható, nyuszikkal, békákkal és pillangókkal. Az előtér erdővé alakult, a fák közül kutyus, bagoly kandikál ki. A két foglalkoztató terem közül az egyik a tenger világát idézi majd, A kis hableány című rajzfilm figuráival, többek közt Ariellel és Ficánkával. A másik foglalkoztató pedig hamarosan a Százholdas Pagonnyá alakul át, Micimackó, Füles, Zsebibaba és a többiek lakhelyévé.

– Örömmel jöttünk és jövünk ide, mert tudjuk, örömöt okozunk ezzel a sérült gyerekeknek – fogalmazta meg tömören a hetedikes Fekete Dalma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutasnál érdemes volt fúrni

„Ígéretes". Egyelőre csak ennyit közölt a földgázt kereső cég, miután befejezte a… Tovább olvasom