Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A hideg hétvégén is népes volt a vásárhelyi fürdő

Hódmezővásárhely - A márciusi hideg sem riasztotta el a szabadtéri fürdőzéstől a vásárhelyi strand törzsvendégeit a hét végén. A fürdőzők szerint a harminchat fokos gyógyvízben üldögélve kiválóan lehet relaxálni, sőt a beszélgetés is jobban esik. Találkoztunk turistával, de olyan vendéggel is, aki negyvenöt éve mindennap itt úszik.
– Negyvenöt éve mindennap lejövök a standra – árulta el a hódmezővásárhelyi strandfürdő és fedett uszoda szabadtéri középső medencéjében tempózó Víg Béla. A hetvenes éveit taposó férfival olyan fürdőzőket keresve találkoztunk, akiket a hideg és az erős szél sem tántorított el a szabadtéri strandolástól.

A nyugdíjas rendőr elmondta, hosszú ideig ízületi problémákkal küszködött: térde járás közben ropogott. Háziorvosa tanácsára kezdett el úszni, amelynek meg is lett az eredménye, fél évvel később megszűntek fájdalmai. Napi távja ezer méter, ezt mindig a kinti középső medencében teljesíti. A víz itt kellemesen langyos, harminc fok körüli, emellett a levegő sokkal jobb, mint bent, a fedett részben. Lazulni a medencében tavaly üzembe helyezett nyakmasszírozónál szokott.

Molnár Attilától, a strand igazgatójától megtudtuk, a vásárhelyi fürdőben a téli hónapokban is működik mindhárom szabadtéri medence, a vendégek száma ebben az időszakban napi 1000 és 1500 között mozog. A bérletesek mellett nagy számban jönnek a diákok, és természetesen a sportolók. Hozzátette: a mostani hűvös ellenére remekül lehet strandolni, a napnak ugyanis van már ereje, így – ha előbújik – akár barnulhatunk is egy kicsit.

Víg Béla mindennap leússza, amit kitűzött magának. Fotó: Tésik Attila
Víg Béla mindennap leússza, amit kitűzött magának.
Fotó: Tésik Attila

– A mínuszok sem riasztanak el a fürdőzéstől – mesélte egy nő, aki éppen fürdőtársaival diskurált a meleg vízben. – Télen sokkal kevesebben járnak a strandra, ilyenkor a legnyugodtabb. Hatszáz métert szoktam úszni, aztán 20-25 percet relaxálok a gyógyvizes medencében, vagy beszélgetek az ismerősökkel. Olyan ez itt, mint egy család.

A mély vízben sportolók tempóznak fáradhatatlanul a medence egyik végétől a másikig. A 26-28 fokos vízben való edzést nem illik megzavarni, így csendben figyeljük az óriási karcsapásokkal hasító fiatal úszókat. A nyári vakációk ideje ugyan még odébb van, de a fürdőben már találkozhatunk turistákkal is.

– Az egész Dél-Alföldet beutazzuk a férjemmel – mondta a negyvenhét éves, Debrecenben élő Szabó Károlyné Marika. – Sok jót hallottunk a vásárhelyi strandról, gondoltuk, kipróbáljuk. Az otthoni fürdőt télen-nyáron látogatjuk. Nem félünk a hidegtől és a csípős széltől, az itt lévőkhöz hasonlóan igazi „rozmárok" vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset és teljes útzár a 47-es főúton egy őz miatt

Székkutas - Árokba borult egy Citroen Xsara típusú személygépkocsi a 47-es főúton Orosháza és Székkutas között a megyehatár közelében vasárnap este. Tovább olvasom