Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A képviselők zöme újra indul

A tizenhárom mindszenti képviselő közül csupán egyetlenegy nem döntötte még el, hogy indul-e az őszi önkormányzati választásokon. Gémes Lajos egy személyes konfliktus miatt még kivár. Pölös Mihály és Fekete Emil – ha bejut – már az ötödik ciklusát kezdi el. Az idei választásokon nem csak független jelöltek indulnak.
Akár a régi csapat is maradhat Mindszent élén, ha a választók úgy akarják Fotó: Tésik Attila
Akár a jelenlegi képviselő-testület is folytathatná a munkát az önkormányzati választások után Mindszenten, ha a voksolók is ezt akarják. A kisváros elöljáróinak többsége továbbra is képviselő szeretne maradni, s ennek érdekében ismét indulnak. A mindszenti képviselő-testület tizenhárom tagja közül csupán egyetlenegy, Gémes Lajos vacillál még. „Nem hiányzik az elmúlt hónapok cirkusza, sem az, hogy kritizálják a munkámat" – indokolta hezitálását a képviselő, akinek egy másik városatyával, Borsi Imrével akadt konfliktusa. A vitát az váltotta ki, hogy Gémes, az ipartestület elnökeként tartózkodott azon a szavazáson, melyen a Mindszent városért nevű kitüntetésről döntöttek, s saját szervezetének neve is felmerült a jelöltek között. Borsi pedig helytelenítette ezt a voksot.

Borsi Imre viszont nem gondolt arra, hogy befejezi a képviselői munkát,
Két polgármesterjelölt

Az már biztos, hogy Mindszenten legalább ketten harcba szállnak a polgármesteri tisztségért. Duplázni szeretne ugyanis a jelenlegi városvezető Zsótér István, aki függetlenként indul. Ellenfele, a Fidesz színeiben induló Antal István eddig települési képviselőként dolgozott.  
így ha ősszel újra bizalmat szavaznak neki, a harmadik ciklusát kezdheti városatyaként. Megválasztása esetén pedig „tisztogató hadműveletet" indítana, ahogy megfogalmazta: az idegenlégiós munkavállalókkal szemben a hazaiak élveznének előnyt. A képviselő egyébként függetlenként indul, de a helyi Fidesz csapatával dolgozik. Hevesi István és Antal István viszont a párt színeiben indul. Antal nemcsak a polgármesterségért száll harcba, hanem képviselőként is megméreti magát, mondván: így vagy úgy, de a város segítségére akar lenni.

Ötödik alkalommal lehet a testület tagja Pölös Mihály és Fekete Emil. Ők képviselik legrégebben a kisváros lakóit. Mindketten az elkötelezettség miatt folytatnák a munkát, s leginkább a szennyvízcsatornázást sürgetnék. Egy ciklussal kevesebbet töltött a közélet színpadán Bagitáné Szécsényi Mária és Jelenfi István, siker esetén negyedik alkalommal lennének képviselők. Jelenfi egyébként csupán azt szeretné, hogy az iskola és a város egészségügyi ellátásának színvonala szinten maradjon. Duplázni szeretne Szőke Róbert, Nagy Margit, Kaczor István, Csatlós Mihály és Gyenes János is, utóbbi nem csak képviselőként, alpolgármesterként is szívesen folyatná a munkát.

Mindegyikük azon az állásponton volt, hogy négy év kevés a terveik megvalósítására – szeretnék befejezni, amit elkezdek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tulajdonos költözik a vásárhelyi promenádra

Május végén kilakoltatták a vásárhelyi Andrássy utca 5. alatti üzlet bérlőjét. Azóta üresen,… Tovább olvasom