Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A kerékpárút mellett emberesre nőtt a gaz meg a gyógynövények - Nem látszanak ki a biciklisek a lósóskából

Hódmezővásárhely - Közel kétméteres már megint Sóshalomnál a lósóska a kerékpárút mellett. A főútról szinte nem is látni a bicikliseket. Visszatérő probléma. A Délmagyarország minden tavasszal szól, hogy le kellene vágni a gazt, mert csúnya.
– Hatalmas a gaz. Az útra ezen a szakaszon szinte nem is lehet kilátni – mondta Aczél Leila Dzsesszika, aki Hódmezővásárhelyről kerékpározott Székkutasra. A hölgy 170 centi magas. Mint fotónkon is látható, a lósóska, ami egyébként gyógynövény, lekörözte a növésben.

Kicsit vizsgálgattuk a gaztengert. – Lehet, hogy több, itt található növény allergiát is okoz. A látvány mellett ezért is lenne jó, ha levágnák a kerékpárút melletti növényzetet – vélte Aczél Leila Dzsesszika, akivel körülbelül egyméteresre nőtt szúrós gyomnövényeket is láttunk, amelyek tüskéje legalább olyan erős, mint a kaktuszoké. Nem volna jó beleesni valamelyikbe, pedig van, ahol már rálóg a kerékpárútra.
Aczél Leila Dzsesszika 170 centi magas, de kisebb, mint a kerékpárút melletti gaz.  Fotó: Kovács Erika
Aczél Leila Dzsesszika 170 centi magas, de kisebb, mint a kerékpárút melletti gaz. Fotó: Kovács Erika
A felújított 47-es utat, illetve mellette a kerékpárutat 2015 őszén adták át ünnepélyesen. A következő évben már gond volt a bicikliút melletti gazzal (2016. május 6.: Kétméteres gaz nőtt a bicikliút mellett). Akkor kinyomoztuk, a műszaki átadástól kezdve három évig a kivitelezőnek kell levágnia a füvet a kerékpárút mindkét oldalán, majd azt követően a hódmezővásárhelyi önkormányzatra száll a feladat. A három év lassan letelik. Hogy pontosan melyik hónap melyik napján volt a műszaki átadás-átvétel, arról megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t., de egyelőre nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsila természetfotói az Alföldi Galériában

Zsila természetfotói az Alföldi Galériában
Boldog órák szép emlékeképen címmel nyílt meg csütörtök délután Zsila András fotóművész kiállítása a… Tovább olvasom