Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A legidősebb diák 75 éves volt

Két éve amerikai önkéntesek rövid kurzusokban tanítanak angol nyelvet hódmezővásárhelyi általános és középiskolákban. Az idén első alkalommal felnőtteknek is szerveztek tanfolyamot, melyen egy 75 esztendős asszony is részt vett.
– Az amerikai Global Volunteers nonprofit szervezet keretében 2003 szeptembere óta érkeznek önkéntesek Hódmezővásárhelyre, akik két-három hétig tanítanak angolt a helyi iskolákban. Almási István alpolgármester tegnap arról tartott tájékoztatót, hogy az idén tizedik alkalommal jöttek amerikai tanárok Vásárhelyre. Újításként most nem csupán diákokat, hanem felnőtteket is bevontak a programba. Az ingyenes tanfolyamra szép számmal jelentkeztek a vásárhelyiek, köztük egy 75 esztendős asszony is.

– A gimnáziumban angolból érettségiztem. Gondoltam, egy kicsit felfrissítem a nyelvtudásomat, ezért vágtam bele – mesélte mosolyogva a legidősebb diák, Prókai Andrásné.

Éva néni sokat járt Hollandiában, ahol angolul beszélt ismerőseivel. Emellett nyugdíjasként jó elfoglaltságnak tartotta a tanfolyamot.
– Nagyon élveztem, csak az zavart egy picit, hogy a kezdőket nem külön csoportban tanították. Így gyakran előfordult, hogy én vittem a szót, sőt néha még súgtam is – árulta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forró hangulatban zajlott a romák közmeghallgatása

„Burkolt rasszistának" titulálta Jankovics Zoltán, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat… Tovább olvasom