Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

A MÁV folyamatosan javítja az Uzsgyikat

December végére a MÁV szentesi területi műhelye kijavítja a nyolc orosz motorvonat hibáit: le fog nyílni a legalsó lépcsőfok is. A rossz lépcső miatt az utóbbi időben két asszony is leesett leszállás közben a vonatról. A rendszeres vonatozók azóta nem találkoztak rossz lépcsőjű Uzsgyival.
Kinyílt a legalsó lépcsőfok is. Két napja már a kijavított Uzsgyi halad át Vásárhelyen. Fotó: Korom András
Az utazóközönség két napja nem látott olyan orosz motorvonatot a vásárhelyi állomáson, melynek nem nyílna ki a legalsó lépcsőfoka. Mint emlékezetes, a minap írtunk arról, hogy egy szikáncsi asszony a ki nem nyílt alsó vonatlépcső miatt a megállóban csak mások segítségével jutott fel a járműbe. Majd a vásárhelyi nagyállomáson, ugyanezen ok miatt, kis híján lezuhant a járműről, s közben alaposan beverte a lábát. A 75 éves Mezei Jánosné azonban nem írt be a panaszkönyvbe, csak a vasutasoknak panaszkodott. Székkutason nemrégiben szintén a hiányzó lépcsőfok miatt esett le egy asszony a vonatról. Kiss Ernő állomásfőnök a vásárhelyi önkormányzat baleset-megelőzési bizottságának tagjaként azt nyilatkozta lapunknak, hogy sokan panaszkodnak emiatt az új orosz motorvonatokra.

A MÁV ZRt. szentesi területi műhelye harminc ilyen orosz motorvonatot tart üzemben, közülük huszonkettő megkapta a Közlekedési Felügyelet végleges üzemengedélyét. Nyolc azonban csak ideiglenes engedéllyel szállíthatja az utasokat. Ezen motorvonatok legnagyobb problémája épp a nem nyitható alsó lépcsőfok. A MÁV az úgynevezett egységesítési munka keretén belül – áll a lapunkhoz elküldött hivatalos közleményben – 300 millió forintos saját forrásból megkezdte a motorkocsik konstrukciós hibáinak – az ajtónak és a lépcsőnek, illetve más berendezéseinek – kijavítását. Jelenleg két motorvonaton dolgoznak, de a többi hatot is megjavítják az év végéig.

Mindezek eredményeként a peron nélküli megállóhelyeken is könnyebb lesz majd a le- és felszállás az utasok számára.

A közlemény szerint „a szentesi műhely fokozott figyelmet fordít ezen túl is az utasok biztonságára". Az utóbbi időszakban mindenütt kijavította, illetve pótolta az utasok által megrongált hangjelző berendezéseket, melyek az ajtó nyitására figyelmeztetnek. Ezek javítása, pótlása eddig egymillió forintot jelentett a szentesi műhelynek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fortuna választott képviselőt Mártélyon

A mártélyi általános iskola fűtő-karbantartója sorsolással nyert az intézmény gazdaságvezetőjével… Tovább olvasom