Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A polgármester feljelentette a vállalkozót Mindszenten

Mindszent - A mindszenti tiszai strand homokjának elhordása miatt Zsótér István polgármester feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és fegyelmi eljárást kezdeményezett Hevesi Tamás jegyzővel szemben. A part rendbetételével megbízott vállalkozó, Solti Viktor hitelrontás és rágalmazás miatt fontolgatja a feljelentést.
Nem csitulnak az indulatok a mindszenti Tisza-parti strand területén történt tereprendezés – vagy partrombolás – ügyében. Zsótér István polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, Hevesi Tamás jegyzővel szemben pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett. Utóbbira a képviselő-testület úgy reagált, meg kellene várni a szakhatósági vizsgálatok és a nyomozás befejezését.

A polgármester állítja: az egész munka jogszerűtlen, mert a szerződéskötés aláírására a testület nem hatalmazta fel Szabó József alpolgármestert. Aztán a tereprendezés, a part, a plázs kialakítása homokbányászattá vált. Szerinte Hevesi már november 30-án megkapta azt az atiköviziges e-mailt, melyben felszólítják az engedély nélküli munka leállítására, de ezt csak december 6-án iktatta.

Holdbéli táj a Földön. Fotó: Tésik Attila

Hevesi elmondási szerint december 3-án kapta meg az e-mailt, de mivel nem volt rajta elektronikus aláírás és dátumbélyegző, a hatályos jogszabályok szerint nem bírt kötelező erővel. Egy munkanapot várt a postai változatra, ez nem jött meg, majd december 5-én megírta a munka leállításáról szóló értesítést, amit iktattak és eljuttattak a vállalkozóhoz. Nem tagadta, a szerződés aláírására, a munka megkezdésére, elvégzésre nem született testületi döntést, de azzal a helyszíni szemle, a bejárás során egyetértettek a képviselők.

– Több testületi ülésen szó volt erről – mondta Szabó József alpolgármester –, mindenki tudott róla, ezt a jegyzőkönyvek is tanúsíthatják. Szerintem jogosan jártam el, írtam alá a szerződést, ráadásul még 2006-ból rendelkezünk szakhatósági, Atikövizig-engedéllyel a munka elvégzéséhez, melynek nincs időbeli korlátja.

A rendőrségi információ szerint feljelentés még nem érkezett sem a vásárhelyi kapitányságra, sem a megyei főkapitányságra.

Politikai szándék?

– Nagyon furcsa, ami itt történik, és politikai szándékot sejtek mögötte – mondta érdeklődésünkre a megbízást elnyerő Eurotitán II. Kft. ügyvezetője Solti Viktor. – Olyanra köteleznek, amit elvégeztem volna. A meredek és néhol veszélyessé vált partszakaszon az előírás szerint 1:3, 1:4 arányú leejtésű rézsűt kell kialakítani, ehhez szükséges volt bizonyos mennyiségű homok kitermelése. A polgármester előidézett egy helyzetet, és úgy csinál, mintha neki köszönhetően oldódna meg. Úgy hiszi, ebből csak pozitívan jöhet ki, de amennyiben nem vonja vissza a homoklopással kapcsolatos korábbi vádjait, hitelrontásért és rágalmazásért feljelentem.

Olvasóink írták

 • 15. Raven 2008. január 23. 15:13
  „Tisztelt külső szemlélő!

  Szabó úr személyesen írta alá a szerződést mejben a Tisza hordását intézték el. De sebaj majd a Tisza rendbe teszi vagy mégse? Gyors áradás nem segít lassú áradás nem segít talán a tartós áradás, uyanis felelős emberek szájából hangzott el a Tisza rendbe teszi a partot és ha nem? Az is groteszk, hogy kiírták a kőpavilonok hosszú távú bérleti szerződés pályazati feltételeit. Ha lesssz part és lessz kinek a parton ugye. De hiába is várnánk a Mindszenti kormányzati oldal megszólalásást Antal úr sértődötten vonult el a nyílvánoság elől de mért? talán a dicséretet várta? talán:)”
 • 14. Ursula Amaranta 2008. január 22. 12:58
  „ha már nem pályáztatják a munkálatokat miért nem helyi vállalkozót bíznak meg? A haszna -legalább is egy része- Mindszenten maradt volna, s talán egy helyi lelkiismeretesebben bánik a Tiszával mint egy külsős.
  Szabó József adta ehhez a nevét, akinek geodéta vállalkozása van, minisztériumi kitüntetett.”
 • 13. külső szemlélő 2008. január 22. 10:58
  „Szabó úr - ki minisztériumi kitüntetést kapott mint földmérő- alpolgármestersége alatt, partrendezés címén, pályázat nélkül, testület elé fel nem terjesztve elhordanak nagy mennyiségü homokot a Hmvhely-Szentest összekötő bicikliút alapjába a mindszenti strandról.
  pontosan ki írta alá a szerződést?
  kinek a tisztsége ilyen esetben a munka felügyelete az önkormányzat részéről?”
 • 12. ziza 2008. január 21. 09:03
  „Testületi döntés nélkül, hogyan lehetséges bármilyen munkát megrendelnie Szabó Jószefnek, vagy bárki másnak, akinek az én és kisvárosunk bármelyik lakosának érdekeit kell képviselni.Aligha a mi érdekünk tízezer m3 homok elhordása. Ha bármelyik lakos csak egy vödörrel elvinne egy apró javitáshoz, vagy gyermeke homokozójához, példát statuálva megbüntetnék. Akkor hogy is van ez az érdekképviselet. Bizony rosszul eshet, ha valaki rájön a turpiszságra és azt még nyilvánosság elé is tárja. A jegyző úr akkor is 3-4 napot várna, ha a saját tulajdonát lopnák el? Igenis vonják fegyelmi felelősségre akik ebben az ügyben felelősek.”
 • 11. bumeráng 2008. január 18. 16:00
  „Ásót,lapátot,talicskát a jegyző,pol.helyettes ,képviselők kezébe és nosza neki! Tegyék rendbe a srandot!Legközelebb meggondolnák mit tesznek!”
 • 10. Doki 2008. január 07. 10:51
  „2.sz. Hozzászólóval maximálisan egyetértek!”
 • 9. Dongó 2008. január 05. 06:12
  „A referenciák amelyeket a vállalkozó a bemutat olyan eset, mint amikor a Suzuki gyárban Gipsz Jakab dolgozó, kinek az a dolga, hogy letörölje a már kész autót, azt mondja: Ezt az autót én gyártottam, ugye milyen ügyes vagyok.
  De nem ez itt a lényeg. Személyes ismeretségeket, haverságot kihasználva, jogszerűnek álcázva lopni, lopni hagyni. Ha esetleg perre kerül a sor, az elhúzódhat évekig is, közben persze a part marad olyan amilyen, a vállalkozó és haverjai megy nyaralnak vagy telelnek a legszebb helyeken. Röhögnek jót a kis hülye Mindszentin, akinek nem telik az adriai PLÁZSRA.”
 • 8. Hozzászoló 2008. január 04. 20:15
  „Döbbenet hogy bizonyos vállalkozók milyen munkákat tünteknek fel honlapjukon ahol legfeljebb a néhány a munkák jellegéhez képest szegényes munkagépükkel nagyon szerény alvállakozói munkát végezhettek. Udorító igy kisajátitani más nagyságrendű és volumenü cégek által kivetelett beruházásokat munkákat.”
 • 7. pederzoli 2008. január 03. 07:49
  „Most pedig lássuk,hogy milyen referenciákkal kapta meg ezt a lehetőséget a kivitelező (szerintem nem csak az én zsebemben nyílik a bicska,de nem lövöm le a poént) http://www.eurohodgep.hu/ref.html”
 • 6. pederzoli 2008. január 03. 07:28
  „Ha igaz amit a jegyző állít a cikkben,nem csak a hivatásában,hanem Mindszenten is két életre lejáratta magát a Jegyző. Szivem szerint ugyanúgy kéne eljárni,mint Erdélyben a Lófők-nél. Gy.k.:a nép által választott képviselők anyagi felelősséggel is bírnak az tevékenységüket illetően. (halkan jegyzem meg,a Jegyző 2006-ban képviselőkét is meg lett választva)”
 • 5. Wura 2008. január 02. 16:20
  „A homok kellett Vásárhelyre - ingyen - útalapba. A strand meg úgy néz ki mint a holdbéli táj.
  Ez a semmihez nem értő társulás plázst akart a csodálatos part helyén. Mindent szétrombolnak, minden pénzt "eltüntetnek" és mindenért a polgármestert hibáztatják, akinek csak 1 szavazati joga van. Hogy lehet így települést vezetni?”
 • 4. Győri Zoltán 2008. január 02. 11:33
  „Jó lenne, ha már érdemi munkát végeznének, és nem apártérdekeket szem előtt tarva, rombolnák a város hírnevét a z ország előtt:(
  Arról nem beszélve, hogy én személyszerint nem szeretem a hazug , öntelet embereket.”
 • 3. jkanv 2008. január 02. 08:43
  „Tipikus az egesz orszagra. A fej nem tudja a kez mit csinal.
  Tele van az allavezetes egyaltalan nem qualifikalt egyenekkel akik meg gogosen es hiun is vegzik a munkajukat. Amig ilyen szarokat valasztotok ilyen szart kaptok az egesz orszagban.

  Na amen ratok es valasztaskor figyeljetek oda. Sot elotte is mert ha nem mesz el a jelolt vitaira akkor sose tudod kire fogsz szavazni. Lehet hogy mindenki lop, de mindenki maskepp lop es mas buntetest is kell ra kiszabni. Alarirasokat kell gyujteni es a kozosseg neveben be perelni ezeket a fosztogatokat. Az unio rohog a magyar tehetetlensegen.

  Bennem bizhattok en Doktor vagyok!!!”
 • 2. Hozzászoló 2008. január 02. 08:27
  „Sajnos ezen a megdöbentő környezetromboláson semmi féle jogi csürcsavar nem segít. Az esztelen pénzhajhászás sok vállalkozót kiméletlen nem csak embereket hanem a természetet kizsákmányoló törvényes bönözővé tesz. Aztán nem kell csodálkozni hogy kisebb nagyobb vagyonokat halmoznak fel és élvezik az életet a világ legszebb tájain nyaralnak telelnek. Azok a kis emberek akiknek ez kis partszakasz jelentett élményt kikapcsolódást mert többre nem futja vagy mert épp csak szerették most huss.
  Bizonyára jó ügyvédek majd tisztára mossák akit kell. Pénzzel ma sokminden szinte minden megoldható sajnos ebben az országban.”
 • 1. Dongó 2008. január 02. 08:00
  „És azokkal a gyönyörű és egészséges fákkal amiket kivágtak mi lessz? Ki fogja lenyúlni és minek kellett kivágni, kinek voltak útjában? És avval a fával amelyet kb. 1/3-áig átvágtak láncfűrésszel, hátha egy kis szél rádönti valakire? És a játszótéri hinták, amelyek a kiemeléskor szakadtak szét? A vállalkozó szerint ócska vacakok voltak, hát most már azok. Azt a homokot a Tisza 40-50év alatt hordta oda, valóban volt partomlás, de csak a felső , igen rövid szakaszon. Hát most majd lessz omlás és kidőlnek azok a fák amelyeket körbeástak. Plázs!! Egy túrót, nem plázs kell ide, hanem meg kellet volna őrízni a TISZAPARTOT!
  Só nincs itt politikáról kérem, ez rablás és garázdálkodás. Ja persze azt is kell rudni, hogy a mederből is ki lett termelve egy csomó homok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebben az évben is jönnek majd a sztárok Vásárhelyre

Hódmezővásárhely - A közelmúltban szinte minden héten sztárokat láthatott, hallhatott a vásárhelyi… Tovább olvasom