Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A régi bérlőből lett az új tulajdonos

A régi bérlő lett az új tulajdonosa a vásárhelyi Andrássy utca 5–7. számú üzletnek, amelyet az önkormányzat nyilvános versenytárgyaláson, 54 millió forintért kínált eladásra. Hatan pályáztak a 124 négyzetméteres bolthelyiségre, amit elővásárlási jogával élve az Ofotért vett meg. A cég több mint negyven évig bérelte az üzletet. A vételárat nem árulták el.
Továbbra is az Ofotért árulhat az Andrássy utcai üzletben Vásárhelyen Fotó: Tésik Attila
Több mint negyven év után továbbra is a vásárhelyi Andrássy utca 5–7. szám alatti üzletben árusíthatja termékeit az Ofotért. A cég a kezdetek óta bérelte az önkormányzattól a helyiséget. A város azonban nyilvános versenytárgyaláson eladásra kínálta a 124 négyzetméter alapterületű belvárosi bolthelyiséget, amelynek kikiáltási ára 54 millió forint volt.

– Nagy volt az érdeklődés az Andrássy utcai üzlet iránt. Hatan pályáztak az ingatlanra – tudtuk meg Makó Andrástól, az önkormányzat lakosságszolgálati irodájának vezetőjétől. A részvétel feltétele a kikiáltási ár vállalása, valamint 200 ezer forintnyi bánatpénz befizetése volt, amelyet a vesztes pályázó visszakapott. A győztesnél viszont a vételárba beszámítják a letétbe helyezett bánatpénzt. A licit eredményétől függetlenül a bérlőnek elővásárlási joga volt, s ezzel élt is az Ofotért.

Az Andrássy utcai bolthelyiség vételárának összegét viszont nem árulta el a lakosságszolgálati iroda vezetője. Annyit azonban elmondott: a bevételt közösségi célokra fordítja a város, ám erről hiába kérdeztük, konkrétumokról még nem akart beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikó: Nem lobbiztunk

Visszautasítja Lázár János vásárhelyi polgármester állítását Mikó Tivadar, a szegedi orvoscentrum… Tovább olvasom