Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A szegediek szeretik a vásárhelyi éttermeket

Közkedveltek a szegediek körében a hódmezővásárhelyi éttermek, ahol kedvezőbb árakkal és nagyobb adagokkal várják a vendégeket, mint a megyeszékhelyen. A húsz kilométeres távolság nem jelent akadályt.
– Szinte semmit sem jelent a húsz kilométeres távolság, hiszen az a fontos, hogy az üzletfeleimnek imponáljak a jó konyhával és a tárgyalásra alkalmas légkörrel, így gyakran, akár havonta többször is átautózunk Vásárhelyre, kedvenc éttermünkbe, ahol a különteremben zavartalanul beszélgethetünk, és nem mellékesen a számlán is barátságosabb a végösszeg, mint Szeged neves, hasonló színvonalú éttermeiben – mondta lapunknak Horváth Ferenc. A szegedi vállalkozó a családjával is gyakran átutazik kedvenc helyére névnapot, születésnapot ünnepelni. Elmondta: e témában sok ismerőse gondolkodik úgy, mint ő.

– Vendégeink közel fele Szegedről, sőt még messzebbről érkezik hozzánk. Exkluzív helyiségeinkben üzleti tárgyalásokra, konferenciákra és céges találkozókra is lehetőség van. Árképzésünkben elsősorban a város többi vendéglátóhelyének árait vesszük figyelembe, de tisztában vagyunk vele, hogy mi mennyibe kerül Szegeden is, hiszen nagyon számítunk a nagyvárosi vendégekre, akik nem ritkán csak az étterem miatt utaznak át Vásárhelyre – mondta Bozó Zoltán, a vásárhelyi Bagolyvár megbízott üzletvezetője.

Az exkluzív vendéglátás miatt sokan utaznak célirányosan Hódmezővásárhelyre, ahol gyakran bonyolítanak le rendezvényeket pécsiek is, sőt külföldi, visszatérő vendégekre is számítanak. Szintén kedvelt rendezvényhelyszín a Fekete Sas Szálló, ahol nem ritka, hogy szegedi fiatalok ünneplik meg házasságkötésüket, de céges találkozókat, fórumokat is gyakran tartanak a százesztendős falak között a távolabbról érkezők. Az enteriőr és a jó konyha mellett persze vonzó tényező az ár is – ami adagonként jó pár száz forinttal kevesebb, mint a hasonló osztályú szegedi vendéglőkben. Míg Szegeden egy neves, első osztályú étteremben 1500-2000 forint közé esik egy nem túl egzotikus étel körettel, hasonló fogásért a Bagolyvárban és a Fekete Sasban is 1000-1500 forintot kell fizetni.

Az alacsonyabb kategóriában is árelőnyben vannak a vásárhelyi éttermek. Bár a belvárosban jól ismert Öszöm-Iszom dolgozói szerint elsősorban nem a szegedi árakat, hanem a helyi konkurenciát figyelik, amikor összeállítják az étlapot, mégis szinte pár száz forintból jól lakhat itt bárki. Míg Szegeden egy harmadosztályú étteremben az egytálételekért nyolc-kilencszáz forintot számláznak, a vásárhelyi, ugyanilyen kategóriájú vendéglátókban négyszáz forintért jóllakhat a vendég, és a zóna adag sültekért sem kérnek el többet.

Éppen ezért még a kisebb éttermekért is hajlandóak utazni a szegediek, sőt a Vásárhelyre látogató német, holland és svéd turistáknak is kedvelt étkezdéi a harmadosztályú kifőzdék – persze erre leginkább nyaranta kerül sor, hiszen ez idő tájt érkeznek a városba külföldi vendégek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisig marad a bizonytalanság a vásárhelyi kórházban

Nem szűnt meg a bizonytalanság a vásárhelyi kórházban azután sem, hogy a minisztérium kimondta: a… Tovább olvasom