Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A szikáncsiak is panaszkodtak az ivóvízre

Hódmezővásárhely-Szikáncs - Részönkormányzati üléssel egybekötött lakossági fórumot tartottak szerda este Hódmezővásárhely-Szikáncson. A program elején részt vett Márki-Zay Péter polgármester is, aki onnan a Csúcsi Olvasókörbe sietett, egy másik fórumra.
Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselő a településrészen év elején történt fejlesztések mellett beszélt arról is, hogy a járdák állapota sok helyen hagy kívánnivalót. Az önkormányzat az előző városvezetés idején építőanyaggal segítette a lakosok járdaépítését. Így tucatnyi ingatlan előtt újult meg a gyalogjáró. Ha a program újraindul, azt javasolta, a szikáncsiak éljenek a lehetőséggel.
Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselő tartott fórumot az érdeklődőknek. Fotó: Kovács Erika
Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselő tartott fórumot az érdeklődőknek.
Fotó: Kovács Erika
A lakosok panaszkodtak az ivóvíz minőségére. Volt, aki azt mondta, koszos, más pedig, hogy túlfertőtlenített. 
Benkő Zsolt beszélt arról a pályázatról, amit még az előző városvezetés idejében nyert Hódmezővásárhely. 400 millió forintból az olvasóköröket, külterületi közösségi épületeket újítanák meg. Szikáncson a nagytermet, konyhát, folyosót, mosdót újítanák fel, nyílászárókat cserélnének. Az épületben az anyagi lehetőségek függvényében programokat tartanak. Legközelebb december 9-én, Mikulás-ünnepségre várják a szikáncsiakat.

Egy lakos arra panaszkodott, hogy a csoportos tanyák lakói az ajánlott levelüket nem a helyi postán, hanem Hódmezővásárhelyen tudják átvenni, ami oda-vissza 40 kilométer. Benkő Zsolt megígérte, utánajár annak, hogy mi ennek az oka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerelem fenyője a vásárhelyi karácsonyfa - Fotók

A szerelem fenyője a vásárhelyi karácsonyfa - Fotók
A 2001 tavaszán házuk mellé kiültetett fácska mára közel 10 méteres, 5-6 mázsás lett. Előbb-utóbb ki… Tovább olvasom