Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

A többség elutasította a hitelfelvételt - Megszavazták a pluszpénzt városüzemeltetésre

A nyári szünet előtti utolsó, a tegnapi rendes közgyűlés Vásárhelyen békés volt: szerdán megszületett Kis Andrea alpolgármester lánya és összegek átcsoportosításával, a büdzsé módosításával a testület biztosította a város üzemeltetését.
– Ezúton is szeretnék gratulálni Kis Andrea alpolgármesternek, aki szerdán egészséges gyermeknek adott életet. Sára 3700 grammal és 50 centivel született – kezdte rendhagyó bejelentéssel Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere a nyári szünet előtti utolsó rendes közgyűlést. A folytatás is szokatlanul békés volt, és munkával telt.

A zajló beruházásokról a távozó Mucsi László helyett a jogi iroda vezetője, Keresztury Mónika beszélt. A legfontosabb, hogy a tramtrain-beruházásban június 30-ra teljesen elkészül az Ady és a Bajcsy-Zsilinszky utca. Előbbin újra két irányban lehet majd közlekedni, utóbbi – a Kálvin téri körforgalom munkálatai miatt – továbbra egyirányú marad.

A közgyűlés legfontosabb pontja az idei költségvetés módosítása volt, amellyel városüzemeltetési feladatokra csoportosítottak át összegeket. A feladatot ellátó HMSZ Nonprofit Zrt. 136,5 millió forintos tőkepótlást kapott, valamint üzemeltetésre további 112 milliót biztosítanak a városi cégeknek. Az összeg jelentős része – legalább 90 millió forint – a HMSZ-nél landol majd. A költségvetési módosításról egyhangúan döntött a grémium.
A likvid hitelt, még karcsúsított, kompromisszumos formában sem támogatta a fideszes többség. Márki-Zay Péter és a városvezetés 500 milliót szeretett volna, de a könyvvizsgáló által javasolt 250 milliót sem szavazták meg. Azzal indokoltak: ezt az év végéig vissza kell fizetni, és ezzel ne adósítsák el a várost.
Keretes: Együttműködés

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) a közgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta: a polgármester és a városházi szakemberek együttműködőek voltak, a költségvetés módosításánál elfogadták javaslataikat és a mellettük szóló érveket. Hangsúlyozta: továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a kórházi kórtermek felújítására az idei évre és jövőre félretett 1–1 milliárd forintot kizárólag arra költsék el.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkák, kecskék legeltek - ez önmagában nem meglepő, csak az, hogy hol!

Birkák, kecskék legeltek - ez önmagában nem meglepő, csak az, hogy hol!
Kecskék és birkák legeltek Hódmezővásárhelyen az Arany temetőben, a sírok között. Mint megtudtuk, a lezárt temető területét egy vállalkozó bérli. 59 éve volt ott utoljára temetés, így azt mondta, az állatok nem sértenek kegyeletet. Tovább olvasom