Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A többség Nagy Ernő lemondását várja

- A Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület idén 20 esztendeje, 1999-ben alakult. Akkor volt a város olyan veszélyben, mint most, mert a két évtizeddel ezelőtti, Rapcsák András polgármester felfüggesztése körüli ügyek megakasztották az addigi fejlődést, és a botrányokba majdnem tönkrement a város - emlékezett tegnapi sajtótájékoztatóján az egyesület elnöke, Ádók János.
Azzal folytatta: a veszély talán most még nagyobb, mert soha „ennyire megosztott nem volt a város". – A háborúnak, amit Márki-Zay Péter polgármester a Fidesz, a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen indított, Vásárhely csak a vesztese lehet. A vásárhelyiek nagy része elégedetlen és csalódott – tette hozzá.

Ezt bizonyítja az általuk az elmúlt hetekben végeztetett reprezentatív telefonos közvélemény-kutatás, amelyben 2995 helybeli lakost kérdeztek meg. A számok objektívek a vitákban is – mondta. A Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület Nagy Ernőnek (MSZP) és lányának lakásügyéről faggatózott.

– A megkérdezett vásárhelyiek kétharmada, vagyis 66 százalék nem ért egyet azzal, hogy Nagy Ernő Márki-Zay Péter segítségével áron alul, 5 millió forintért szerezte meg lányának a lakást. És több mint kétharmada, 67,3 százalék szerint le kell mondania a korrupciós ügy miatt, mert méltatlanná vált a képviselőségre – sorolta Ádók János. Ismert, Nagy Ernő lánya végül visszalépett a vásárlástól.

Ádók János arra kérte a polgármestert, ne védje tovább a korrupciós ügyet, és hallja meg, amit már a vásárhelyi polgárok több mint kétharmada mond. – Ha ezek után Márki-Zay csendben tovább védi Nagy Ernőt és a korrupciót, bebizonyítja, hogy számára semmit nem jelentenek a vásárhelyiek, és valójában nem a korrupció elleni harc érdekli, csak a saját hatalmának megtartása – mondta Ádók János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holokauszt áldozataira emlékeztek Vásárhelyen - A magyar zsidóság történetéről beszélgettek

A holokauszt áldozataira emlékeztek Vásárhelyen - A magyar zsidóság történetéről beszélgettek
Az Emlékpont és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a holokauszt magyarországi áldozatainak… Tovább olvasom