Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A tűzoltóknál már megszűnt a létszámhiány

Júniustól dolgozhat a vásárhelyi tűzoltóságnál az a 17 újonc, akit a közelmúltban tartott toborzáson vettek fel.
Júniustól dolgozhat a vásárhelyi tűzoltóságnál az a 17 újonc, akit a közelmúltban tartott toborzáson vettek fel. A bővítésre azért volt szükség, mert egy törvény csökkentette a tűzoltók heti ledolgozható óraszámát, de ezzel együtt előírták, hogy egy-egy vonulós autóra a korábbinál nagyobb számú legénységet kell biztosítani. A vásárhelyi laktanyában ráadásul a tervezett kettő helyett öten mentek nyugdíjba. A tűzoltóság akkor álláshirdetést adott fel, a jelentkezők fele azonban alkalmatlannak bizonyult a szolgálatra – erről akkor lapunk is írt.

– A korábbi nehézségek ellenére úgy tűnik, megoldódik a helyzetünk, mivel sikerült elegendő alkalmas embert találnunk – tudtuk meg Balogh István alezredestől, tűzoltó és műszaki mentési osztályvezetőtől.

A 17 felvett fiatal tanfolyamra jár, júniusban állhatnak szolgálatba, ezzel a jelenlegi 59 fős létszám 76-ra emelkedik. Ez azonban csak egy ideig oldja meg a problémákat. Ugyanis 2008-ban a ledolgozható heti órák számát kettővel újból csökkentik, emiatt országosan 500 fővel emelni kell a létszámot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekamerázzák a vásárhelyi városközpontot

Elszakadt a cérna: térfigyelő rendszert telepít az önkormányzat Vásárhely belvárosában. A város… Tovább olvasom