Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

A vandálok kedvelt célpontja a buszmegálló

Összetörik a padokat, kitörik a plexi- és üvegtáblákat, letépik a szemetesedényeket – a vásárhelyi önkormányzatnak évente egymillió forintos kárt okoznak a buszmegállók rongálói.
Legutóbb a Szabadság téri piac mellett lévő buszmegálló padjait tették tönkre. Fotó: Korom András
Leginkább vasárnap hajnalban, illetve nagyobb bulik után „törnek" a buszmegállók Vásárhelyen is. A hazafelé tartó erős emberek ugyanis abban lelik örömüket, hogy kiütik a megállók üveg-, illetve plexitábláit, valamint szétverik a padokat, szemeteseket. A napokban a Szabadság téri piac közelében lévő megálló került sorra. Az amúgy is igen rossz állapotban lévő pad néhány lécét tépte fel valaki.

– Az idén már öt-hat megállót tettek tönkre a városban. Éves szinten közel egymillió forintot kell költenünk a törött elemek pótlására – mondta Mucsi László, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője.

A Szabadság téri mellett a Szántó Kovács János, a Hóvirág és a Pálffy utcában, valamint Sóshalmon „dolgoztak" a vandálok. Az önkormányzat nem tud minden egyes buszmegállóba őrt állítani, ezért arra kérték a rendőrséget, hogy fokozottan figyeljen ezekre a helyekre. Ezenkívül megpróbálnak olyan megállókat beszerezni, amelyek jóval erősebb anyagból készültek, mint az eddigiek. Az edzett üveg, valamint a kemény plexi sajnos nem elég, mert előbb-utóbb ezeket is szétverik.

A város buszmegállói közül nem mindegyikben van esőbeálló. Ezek az új pavilonok közel félmillió forintba kerülnek. Az utasok örülnének, ha minden megállóban lenne egy-egy, de megvédeni senki nem tudná ezeket az új beállókat. Az irodavezető szerint elsősorban arra lenne szükség, hogy az emberek megváltozzanak. Erre nagyon kicsi az esély, mert aki abban leli örömét, hogy tárgyakat ver szét, az úgyis megteszi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a Klauzál utcai kisposta

Egy hét múlva bezár a Klauzál utcai kisposta Vásárhelyen. A hivatal egy átalakított magánházban… Tovább olvasom