Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

A vásárhelyi Kisházi László jövőre is fut a kórházért

Hódmezővásárhely - Kisházi László megjárta a Kékest, 32 óra 9 perc alatt futott el Vásárhelyről az ország legmagasabb pontjáig. A vállalkozását patronáló szponzorok felajánlásai az Erzsébet-kórház gyermekosztályát segítik; pesszimista becslések szerint is legalább 200 ezer forint gyűlt össze. Kisházi jövőre ismét fut a gyermekekért.
A Honvéd Bercsényi 40 éves atlétája, edzője, Kisházi László három évtizede fut. A közelmúltban 800 és 1500 méteren szenior korcsoportban bajnokságot nyert, 5 és 10 ezer méteren második lett, a 12 órás versenyt a 3. helyen zárta. Marton Sándor betegsége miatt az edzősködéssel hamar megbarátkozott, 1985-től trénerkedik. Az ultrafutással 2005 óta foglalkozik, addig a klasszikus maratoninál nem teljesített hosszabb, gyötrőbb távot, és pénteken délután 2 óráig 160 kilométer volt a legtöbb, amit egyhuzamban lefutott.

kórházi köszönet

– Felhívtam telefonon Kisházi Lászlót, és gratuláltam a nem mindennapi sportteljesítményhez – mondta Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója, aki minden kórházi dolgozó nevében megköszöntem az anyagi és tárgyi felajánlásokat. Ez az akció is bizonyította – hangsúlyozta Kallai –, hogy minden vásárhelyinek fontos a kórházunk, és lehetőségeihez képest tesz is érte.

Pár napja nem mindennapi vállalkozással hívta fel magára és az Erzsébet-kórház gyermekosztályára a figyelmet. A vásárhelyi Kossuth tértől a Kékesig futott, a 210 kilométert nagyobb pihenő nélkül tette meg. A vállalkozását segítő felajánlások (anyagi és tárgyi) a gyermekosztályt gazdagítják.

– Az ötlet hirtelen jött, ha több idő áll a rendelkezésünkre, jobban megszervezzük – mondta Kisházi. – Az útvonalat nem ismertük eléggé, nem tudtuk, mikor érkezünk egy-egy faluba, városba, így aki csatlakozni akart – mintegy százan teljesítettek hosszabb-rövidebb távot –, az telefonon tartotta a kapcsolatot a kísérőimmel, akik rengeteget tettek az út sikeréért. Igazi csapatmunka volt.

Kisházi elmondta, a közlekedési moráltól tartott, de félelme alaptalannak bizonyult. Az autósok vigyáztak rá, lassítottak, többen megálltak mellettük, érdeklődtek, és amikor megtudták, miért fut, megtapsolták, biztatták. Az éjszakai szakaszt mégis kisebb forgalmú utakra tervezték, így érezték biztonságosnak. Ebben az időszakban, a Jászságban, nyílt terepen a legnagyobb ellenfél a hideg, metsző, csontig hatoló szél volt. Futott és fázott.

Kisházi László. Fotó: Tésik Attila

– A felajánlások egyenesen a kórház alapítványának számlájára érkeznek, ezért pontos összeget nem tudok mondani; pesszimista becslések szerint 200 ezer forint várható, én 3-400 ezerre számítok. Ezenfelül még lesznek könyvek, kifestők és társasjátékok.

Az elsődleges tervek szerint a gyerekosztály az összeget kisebb, de nélkülözhetetlen műszerek – például digitális mérleg – vásárlására fordítja, de vesznek rajzeszközöket is.

– Magával ragadott az emberek lelkesedése, ezért segítőimmel, tanítványaimmal úgy határoztunk: jövőre is megcsináljuk az akciót, várhatóan májusban. Akkor is Vásárhelytől a Kékesig futok, és a gyermekosztályért, mert szimpatikus az ott végzett munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszent és Szegvár januárban nyújtja be közös pályázatát

Mindszent - Tovább folyik a lakáskassza-szerződések felbontását szorgalmazó agitáció, és terjednek a… Tovább olvasom