Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Abdul Rahim nem akar pénztáros lenni

A mindszenti képviselő-testület elítéli a kormány szándékát, amely a vásárhelyi Erzsébet-kórház felszámolására irányul – ilyen tartalmú határozatot hoztak legutóbbi ülésükön a mindszenti képviselők. Többen részt is vesznek a holnapi vásárhelyi tüntetésen, amire három busz is indul Mindszentről. A polgármester viszont nem ért egyet a demonstrációval.
A legutóbbi mindszenti képviselő-testületi ülés egyik fontos napirendi pontja a vásárhelyi Erzsébet-kórház ágyszámleépítése volt. A képviselők határozatot hoztak, melyben elítélik a kormányzat drasztikus egészségügyi reformját.

– Nem akarunk mást, mint az alkotmány adta jogainkat érvényesíteni. Velünk, mindszentiekkel is elbánnak, ha Vásárhelyről ágyakat vonnak el. A demonstrációkat nem szeretem, de ebben az esetben más megoldást nem látok – nyilatkozta lapunknak Hevesi István képviselő.

Hozzátette: rendesen fizeti a társadalombiztosítást, ezért elvárja, hogy megfelelő szolgáltatást kapjon. Ha megbetegszik, már nem mehet Vásárhelyre, csak Szentesre vagy a jóval távolabb lévő Szegedre. És semmi sem biztosítja, hogy nagy baj esetén a mentő időben odaér vele.

A Tiszta lap csatlakozott

A Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület csatlakozott Lázár János polgármester felhíváshoz. A szervezet arra kéri azokat, akik elfogadhatatlannak tartják az egészségügyi miniszter döntését, hogy csatlakozzanak a vasárnap délelőtt 10 órára összehívott tiltakozó rendezvényhez. Berényi Károly gyermekorvos, az egyesület elnöke szerint a megszorítás következményeképpen nem üzemeltethető tovább az Erzsébet-kórház, ami így a végnapjait éli.

Az ülésen dr. Abdul Rahim úgy fogalmazott, hogy minden olyan parlamenti képviselő, aki elfogadta az egészségügyi reformot, „az nem más, mint beteggyilkos". A háziorvosként praktizáló képviselő a vizitdíj bevezetéséről pedig annyit jegyzett meg, nem arra esküdtek fel, hogy pénztárosok legyenek.

Mindszentről holnap három busz is indul a vásárhelyi kórház megmentésére szervezett szimpátiatüntetésre. Több képviselő is úgy döntött, jelen lesz a demonstráción.

Betegség miatt Zsótér István polgármester nem vett részt az ülésen. A város első embere megkeresésünkre elmondta, hogy mindenki saját maga dönti el, tüntet vagy sem. Ő nem ért egyet az utcai politizálással, mivel ezekről a fontos kérdésekről a Parlamentben kell dönteni, így nem utazik Vásárhelyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer is megbukott a megyei költségvetés

Kétszer is megbukott a megyei önkormányzat költségvetési rendelettervezete a tegnapi közgyűlésen. Az… Tovább olvasom