Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Aggódnak közösségi házukért a szikáncsiak - Az erzsébetiek szerint az olvasókör nem csinál semmit

Hódmezővásárhely - Az erzsébetiek szeretnék, ha az olvasókör végre dolgozna, mert nem történik semmi a városrészben. Az általunk megkérdezett szikáncsiak pedig nem örülnek, hogy egy olyan idegen kapta meg a közösségi ház kulcsát, akinek nevét kábítószerüggyel hozták összefüggésbe.
Lapunk is beszámolt arról a sajtótájékoztatóról, amelyet április elején Benkő Zsolt önkormányzati képviselő tartott Szikáncson. Arról szólt, hogy a vásárhelyi önkormányzat egy hivatalosan be sem jegyzett erzsébeti szervezetnek adta oda a szikáncsi közösségi ház használati jogát. A szervezet vezetője fél évig volt előzetes letartóztatásban. Az erzsébeti olvasókör vezetője ellen kábítószerügyben folyt eljárás, de még nincs ítélet. Erről Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is beszélt az egyik közelmúltbeli heti videójában. Benkő Zsolt a legutóbbi közgyűlésen interpellált ebben a kérdésben. Elmondta, a szikáncsi részönkormányzat 2007 óta használta az épületet, számos programot szerveztek. Sérelmezte, hogy ezentúl egy házi őrizetes embertől kell elkérnie a közösségi ház kulcsát.

Elmentünk Erzsébetre, mert szerettünk volna találkozni az említett emberrel. A helyiektől kérdeztük, hol lakik, kiderült, nem Erzsébeten, hanem Hódmezővásárhelyen, de nem tudták, hol.

Ez ügyben Erzsébeten több emberrel beszéltünk, de a nevüket nem adták nyilatkozatuk mellé. Azt mondták, az olvasókör nem szervez közösségi programokat évek óta. A két régebbi elnök meghalt, a következő külföldre költözött, a jelenlegi vezetőnek pedig csak a zűrös ügyeiről lehet hallani. Legutóbb a múlt héten járt Erzsébeten. Hallottak nőnapi rendezvényről, de az nem volt világos, kik kaptak rá meghívást.
Az erzsébeti közösségi ház nagyon magára hagyott. Még az őszi falevelek is a kiskapuban vannak.  Fotó: Kovács Erika
Az erzsébeti közösségi ház nagyon magára hagyott. Még az őszi falevelek is a kiskapuban vannak.
Fotó: Kovács Erika
Azt mi is láttuk az épületnél, hogy még az őszi faleveleket sem söpörték el a kiskapuból.

Hódmezővásárhely legutóbbi közgyűlésén elhangzott, 21 szikáncsi kezdeményezte a Szikáncsi Olvasókör megalakítását, kérték az épület használatát is. Ennek az olvasókörnek az elnöke is az erzsébeti civil szervezet vezetője. 

A szikáncsiak nem értik, hogyan adhatták oda az épületük kulcsát olyannak, aki nem helybeli. Névvel ők sem nyilatkoztak. A helyi részönkormányzat sok programot szervezett a farsangtól a falunapig. Nem világos, hogy ezek folytatódnak-e ezután. Akikkel beszéltünk, nem hallottak arról, ki lehetett az a huszonegy ember, aki új olvasókör létrehozását indítványozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címvédés a Hód-Futófesztiválon, ahol 2 húsvéti nyúl is rajthoz állt - fotók

Címvédés a Hód-Futófesztiválon, ahol 2 húsvéti nyúl is rajthoz állt - fotók
Az V. Hód-Futófesztivált szombaton rendezték meg Vásárhelyen, több távon. A legfiatalabb résztvevő,… Tovább olvasom