Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Alexandra a suli mellett koncertezik

Hódmezővásárhely - A jövő tanévben érettségizik a vásárhelyi Kalmár-iskolában Száraz Alexandra, de a 17 éves lány életét már most a zenének szenteli: a békéscsabai Déja-vu zenekar énekesnője lett.
A mosolygós Száraz Alexandráról már többször is írtunk lapunkban. Nagyon fiatalon, mindössze 14 évesen egy neves magazin címlaplánya lett, mellette pedig énekelt. A modellkedés mostanra teljesen háttérbe szorult, csak a zenére koncentrál.Tanulás mellett készül koncertjeikre,lemezfelvételeikre, s az együttes tervében szerepel egy újabb videoklip elkészítése is. Alexandra jelenleg a vásárhelyi Kalmár-középiskola harmadikosa, jövőre fog érettségizni. Ezt követően a budapesti konzervatóriumban szeretne továbbtanulni. – Eddig szólistaként léptem fel, de többen mondták, jó lenne, ha egy zenekarral állnék színpadra. A békéscsabai Déja-vu korábbi énekesnője kivált, így a fiúk a helyére kerestek valakit. Többünket is meghallgattak, végül engem választottak – mesélte a diáklány.

Száraz Alexandra az együttes két tagjával, Fazekas Ferenccel és Felföldi Zsolttal. Fotó: Tésik Attila
Száraz Alexandra az együttes két tagjával, Fazekas Ferenccel és Felföldi Zsolttal. Fotó: Tésik Attila

Alexandra így néhány hónapja három város között ingázik: Orosházán lakik, Vásárhelyen tanul, a békési megyeszékhelyen pedig próbál a zenekarral, illetve folyik a stúdiómunka. Szabadideje nem sok van, de nem bánja, mert imádja azt, amit csinál. Nemrég volt az első közös koncertjük, amelyet Alexandra szülei is végigizgultak. – A Déja-vu rockos elemekkel átszőtt, úgynevezett europopot játszik. Korábban ilyen stílust csak hallottam, de nem énekeltem, így eleinte nehéz volt, de úgy érzem, belejöttem – folytatta. A csabai zenekar rajongói hamar megszerették az új énekesnőt. Koncertjeiken még a korábbi dalaikat játsszák, de már készül az új album, amelyen teljesen új számokat énekel majd Alexandra. A Déja-vu fellépett már az ország számos városában, de eljutottak Romániába és az Amerikai Egyesült Államokba is. Régebbi videoklipjükben még az egykori énekesnő szerepel, de tervezik, hogy hamarosan Alexandrával is leforgatnak egy újabbat.

A csapat idén 9 éves

A Déja-vu 1999 őszén alakult négy taggal. Az akkori formáció pár hónapig maradt együtt, aztán Petényi Boglárka lett az énekesnőjük. A fiatal lány azonban súlyos betegség után 2003-ban elhunyt, így Makó Éva váltotta. Ő családi okok miatt lépett ki, s a helyére érkezett augusztus végén Alexandra. A diáklány mellett Fazekas Ferenc énekes, Felföldi Zsolt és Kovács Pál szintetizátoros, valamint Vanyó Szilárd gitáros alkotja a csapatot.

Olvasóink írták

 • 7. hehe 2008. december 07. 22:22
  „JÓ CSAJ . MENNYI ?”
 • 6. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 07. 11:30
  „Ejnye de rossz májújak vagytok! Hát van aki iskola melett dólgozik mert másképpen nem él meg és van aki meg koncertezik.Ez utóbbinak nincsen semmi gondja az életben! Azért is jelent meg ez a cikk is hogy tudomást szerezzünk rólla hogy vannak olyan fiatalok is akiknek nincsennek megélhetési problémái.Csak a tanulás meletti szórakozás.Hát ilyen az élet!”
 • 5. efje 2008. december 07. 04:53
  „Az a napszemüveg a két zenészen olyan jól áll! Ilyen amatőr képet! További sok sikert a besztarosodashoz!”
 • 4. Beth 2008. december 06. 21:14
  „Elhiszem, de akkor Ön nem ismeri a mai fiatalokat. Én igen. :(”
 • 3. Én2 2008. december 06. 12:43
  „Nen nagy dolog án ez, sokan vagyunk akik iskola v. munka mellett sok mindent csinálunk.”
 • 2. Beth 2008. december 05. 22:29
  „Oszt legalább tanul a lelköm? Vagy csak bejár az oskolába?”
 • 1. vadlab 2008. december 05. 17:58
  „Alexandra a suli mellett koncertezik - Más meg dolgozik iskola mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem a méhnyakrák ellen

Hódmezővásárhely - Közgyűlési döntés értelmében idén ősztől öt éven keresztül minden vásárhelyi… Tovább olvasom