Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Állást keresnek a mártélyi tanárok

Mártély - Az új tanévet már nem a mártélyi iskolában kezdik azok a felső tagozatosok, akik az előzőt még a faluban fejezték be.
Korábban már többször is megírtuk, hogy a gyermeklétszám csökkenése miatt a minisztérium úgy döntött, megszünteti az iskola önállóságát, amely a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tagintézményeként működik tovább. A pedagógusok helyzete sem könnyű, hiszen Mártélyon egy osztályban tanulnak majd szeptember elsejétől az első és negyedik osztályosok, akikkel két tanár foglalkozik.

A többi pedagógus akár bajba is kerülhet, ha nem talál magának új munkahelyet. – Akiknek határozatlan ideig szól a szerződésük, azoknak felajánljuk a KLIK-en belüli álláslehetőségeket – mondta Tóthné Kecskeméti Katalin. A tankerületi vezető véleménye szerint ők könnyebb helyzetben vannak, hiszen egyszerűbben kaphatnak állást. Két pedagógust már ki is közvetítettek, nekik lesz állásuk az új tanév kezdetén.

– Ez így van, de azért az sem mindegy, hova szól az ajánlat – mondta az egyik tanár, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Azt mondja, ha az ország másik felébe, akkor oda nem szívesen költözne, ezért egyelőre még nem tudja, mit hoz a jövő.

A tanárok között vannak olyanok is, akik határozott idejű szerződéssel dolgoznak, nekik augusztus 31-éig szól a megbízatásuk. – Próbálunk segíteni, minden lehetőségre felhívjuk a figyelmüket – tette hozzá Tóthné, aki azt is elárulta, hogy Németh Domonkos, az önálló mártélyi iskola utolsó igazgatója augusztus 16-ától a Maroslelei Általános Iskola intézményvezetője lesz.

A mártélyi iskolában áttanítás is volt, ami azt jelenti, hogy Vásárhelyről és Mindszentről is jártak át a településre oktatni pedagógusok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérre van szüksége a vásárhelyi férfinak

Palócz Béla néhány hete lett rosszul, életveszélyes állapotba került: Szegedről Budapestre szállították, ahol több műtéten is átesett. Ritka vértípusa miatt segítségre szorulnak. Tovább olvasom