Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Álmos vásárhelyi péntek

Még egy átlagos vasárnapnál is gyengébb vásárló- és vendégforgalmat bonyolítottak tegnap Vásárhely üzletei, hiszen a kereskedőkön kívül gyakorlatilag semmi sem nyitott ki a pénteki szabadnapon. A hivatalok mellett zárva voltak a pénzintézetek, és a boltok közül sem mind várt vevőket.
Vasárnapi, sőt még annál is gyérebb volt tegnap a forgalom Hódmezővásárhely utcáin, hiszen a múlt szombaton a legtöbben ledolgozták a tegnapi pénteket. A hosszú hétvége az üzletek forgalmának sem kedvezett, nagyon gyenge forgalomról számoltak be a tulajdonosok és eladók.

– A legtöbben, akik tehették, elutaztak valahová, vagy a kiskertjükben pihenve töltik ezeket a napokat, talán ezért is gyenge nagyon a forgalmunk. A hosszú hétvége miatt sokan bőségesen bevásároltak a nagyáruházakban, így hozzánk leginkább csak azok tértek be, akik friss kenyeret, vagy valami olyasmit akartak, ami kimaradt a nagybevásárlásból – mondta a kertvárosi Hóvirág utca vegyesboltjának tulajdonosa, Daniné Bíró Magdolna.

A belváros forgalma sem volt sokkal mozgalmasabb, a hivatalok és hatóságok alkalmazottai már a múlt szombaton ledolgozták a pénteket, de ugyanez volt igaz a pénzintézetekre is. A belvárosban csak minden második üzlet volt nyitva. Az egyik ruhaüzlet eladója, Dobos Judit szerint kár, hogy kinyitottak, mert 9-től 11-ig még érdeklődő is alig akadt, venni pedig senki sem vett semmit.

Gyér volt az éttermek és a belvárosi vegyesboltok látogatottsága is csakúgy, mint a szupermarketeké. Amiért hétköznap sorba kell állni, azt most pillanatok alatt be lehetett szerezni. A szolgáltatók ügyfélszolgálatai közül is zárva volt a többség. A városháza kapuját ki sem nyitották, de még sétáló embereket is ritkán lehetett látni a Kossuth téren.

Nyitva tartott viszont az Andrássy utca két zöldséges pavilonja. Az itt dolgozó hölgyek elmondták: szívesebben lennének otthon, mint a gyenge forgalmat bonyolító üzletben. Az álmos péntek délelőtt előnye volt azonban, hogy könnyedén lehetett parkolót találni ott, ahol hétköznap valóságos harc dúl egy-egy várakozóhelyért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imerys: új csarnok, új munkahelyek

Franciaországból Magyarországra, Hódmezővásárhelyre telepítette át egyik gyáregységét az Imerys. A… Tovább olvasom