Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Apróhirdetések: sokan „félreértik

Hódmezővásárhely - Magányos néni helyett magányos férfi hívta csak fel azt a vásárhelyi asszonyt, aki hirdetésben próbált ápolási munkát találni. Helyette párkapcsolatot akart a telefonáló. Nem járt sikerrel Oláh Józsefné sem, aki takarítást, vasalást hirdetett. A nyelvtanárok viszont szerencsésebbek a kuncsaftkeresésben.
„Takarítást, vasalást vállalok" – jó néhány hasonló szöveget olvashatunk a hirdetési újságokban. Minden lehetőséget megragadva, egyre többen próbálnak ily módon munkát találni. De jelentkeznek-e az állásajánlók? Telefonálgattunk.

– Január óta hirdetek, nem sok eredménnyel – válaszolta a vásárhelyi Oláh Józsefné, aki takarítana, mosna, vasalna.

– Csak egy hölgy hívott fel. Sokallta az óránkénti 600 forintot. Előtte egy másik asszony kért találkozót. Alig 5 percet beszéltünk. Közölte, nagyon sok a jelentkező, majd értesít. Fel is hívott, hogy nem engem választott. Sírtam, annyira számítottam a munkára. Biztos túl idősnek talált. Pedig bírom erővel. Korábban már takarítottam. Heti két napot, reggel fél 8-tól délután 1 óráig – mesélte elkeseredetten a 66 éves asszony. Oláhné elárulta: évtizedek óta egyedül él. Nemcsak a pénz miatt vállalna takarítást, de a társaságért is.

Oláh Józsefné január óta próbál takarítást vállalni, eddig kevés sikerrel. Fotó: Tésik Attila
Oláh Józsefné január óta próbál takarítást vállalni, eddig kevés sikerrel. Fotó: Tésik Attila

Egyetlen jelentkező sem akadt annak az 52 éves asszonynak a hirdetésére, aki 30 éves ápolási gyakorlattal magányos néni gondviselését vállalná. Pontosabban volt két jelentkező, csak éppen nem a munka miatt hívták fel a vásárhelyi rokkantnyugdíjas nőt, aki kérte, hogy ne írjuk le a nevét.

– Élettársi kapcsolatot akartak, nem ápolást. Erről pedig szó sem lehet – jegyezte meg az asszony. Elmondta: nem hirdet többet, mert nincs értelme. Régebben több ápoltja is volt, főként, amikor dolgozott. Egymásnak ajánlották a betegek.

– Most inkább a kórház ápolási osztályára viszik a családtagot, nem ápolót fogadnak mellé – osztotta meg tapasztalatait az asszony. Elárulta: az óradíj attól függ, mennyire súlyos beteg az ápolt, általában 600–800 forintot kérnek az ápolók, de hallott olyanról is, aki 1200 forintért vállalja a munkát.

A nyelvtanárok is előszeretettel hirdetik magukat. Az angol és a német mellett lovári nyelvoktatást is kínálnak. Van jelentkező, érdemes hirdetni – válaszolta érdeklődésünkre Demeter Ágoston László. Kiderült: 2002 óta foglalkozik a lovári nyelv oktatásával. Főként államvizsga előtt állók keresik meg. A diplomához kell a középfokú nyelvvizsga. Ez pedig már előképzettség nélkül egy 80 órás tanfolyamon, óránként 1000 forintért megszerezhető.

Referencia vasalásra

Húszan biztosan jelentkeztek, amikor vasalásra keresett asszonyt
– hallottuk egy vásárhelyi nőtől. Hogy mi alapján választott? Elbeszélgetett a pályázókkal, sőt referenciát kért. Felhívta az előző munkaadót, s kikérdezte, megbízható-e, precízen dolgozik-e
a pályázó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyér a közvilágítás a mellékutcákban

Hódmezővásárhely - Gyér közvilágításra panaszkodnak a vásárhelyiek a város néhány utcájában. Tény,… Tovább olvasom