Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Augusztusig felújítják a „banneriskolát"

A vásárhelyi önkormányzat 2007-ben eladta az internetes Generál Média Kft.-nek a Vöröskereszt utcai egykori iskolaépületet. A szerződés három pontjából a cég kettőt teljesített – az ingatlan átalakítására augusztus 31-éig kapott határidőt.
A vásárhelyi közgyűlés augusztus 31-éig szabott határidőt a városi székhelyű Generál Média Kft.-nek, hogy a szerződésben vállaltak szerint felújítsa, átalakítsa a Vöröskereszt utca 5. szám alatti egykori iskolaépületet.

Az önkormányzat 2007-ben állapodott meg az ország negyedik legnagyobb internetestartalom-szolgáltatójával az épület eladásáról. Az ingatlant a független értékbecslő nettó 37 millió forintra taksálta, amit bruttó 48,2 millióért értékesített a város a Generál Médiának. A cég a vételárat 600 millió bannerrel, vagyis internetes hirdetési csíkkal folyamatosan törleszti. Ezt mindkét féltől független, piacvezető online megjelenéseket auditáló cég ellenőrzi, negyedévente kontrollálja az önkormányzat belső ellenőrzési csoportja is.

A Generál Média a bannereket forintosítva, időarányosan teljesítette vállalását december 31-éig bruttó 41,2 millió forinttal – tudtuk meg Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferenstől. A cég a munkahelyteremtésre vonatkozó kötelezettségének szintén eleget tett, sőt jelentősen túlteljesítette: 2007-ben azt vállalta, növeli a létszámot, 70 embert fog foglalkoztatni, mára ez a szám 106.

– A szerződés az egykori iskolaépület átalakítását is tartalmazza, ezzel kapcsolatban többször kért halasztást a cég, legutóbb az elmúlt év végén. Augusztus 31-éig be kell fejezni a munkát – közölte Göbl.

– A szerződésben a reklámok mellett fő vállalásunk a munkahelyteremtés volt – mondta el érdeklődésünkre Holman János, a Generál Média Kft. társtulajdonosa. – A korábbi években a határidőket a gazdasági környezet változása miatt nem tudtuk tartani, az energiánkat piaci pozíciónk és a foglalkoztatási létszám tartására összpontosítottuk.
Terveink szerint idén már tartani tudjuk a határidőt – tette hozzá.

Folyamatos állagmegóvást végeznek az egykori iskolaépületen, a belső bontási, átalakítási munkálatok már a végéhez közelednek. A következő lépés az irodák kialakítása. Nagyobb, loft jellegű irodákat álmodtak, amelyek mellett kisebb, kiszolgálóhelyiségek is helyet kapnak majd.

Olvasóink írták

 • 4. A.Á. 2012. március 27. 00:20
  „Voltak, vannak foglalkoztatottak -nem csak Vásárhelyiek-, de tudtommal a számuk egy ideje csökken.
  Az év elején pedig apeh végrehajtási listán volt több al-kft-jük is.
  Kíváncsi vagyok meddig fogják még tolni a felújítást.”
 • 3. pixelplus 2012. március 02. 21:15
  „biztos megtalálnám őket csak nekem fura, hogy van egy ilyen giga munkáltató akinél dolgozik 100 jó vásárhelyi informatikus 2 titkárnő meg 4 takarítónő és nem ismerek senkit onnan, de még olyat se aki látott már valakit aki ott melózik. természetesen a Holman tesókon kívül mert róluk tudom, hogy léteznek:)”
 • 2. booo 2012. március 02. 20:15
  „1. pixelplus - A Bajcsy Zs utcán, a 602-vel szemben keresd őket !”
 • 1. pixelplus 2012. március 02. 08:25
  „hihetetlen ez a 106 foglalkoztatott fő. 1 hónapban többet fizetnek ki munkabérre, mint maga az iskolaépület ára amivel már 5-6 éve szórakoznak. valaki ismer onnan akár 1 dolgozót is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott mandátumáról Tisza Zoltán

Március 1-jétől a Mindszenti Városellátó Kft. ügyvezetőjeként dolgozik Tisza Zoltán. Tovább olvasom