Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Az alföldi galériába látogattak a posta volt vezetői

A szegedi, a soproni és a pécsi regionális postaigazgatóság nyugalmazott igazgatóhelyettesei több mint 20 éve szervezik kulturális programokban gazdag találkozóikat.
Ezek során egymás tágabb lakóhelyére el­­látogatva az éppen aktuális kiállításokat, rendezvényeket tekintik meg 3 napon keresztül. Az idei találkozó zárónapján a vásárhelyi Alföldi Galériát keresték fel, amelynek időszaki tárlatait Képiró Ágnes művészettörténész mutatta be nekik.

A program házigazdája és fő­­szervezője, Tóth László, a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: bár a csoport tagjai jól ismerik Kass Já­­nos életművét, különösen a filatéliai munkásságát, de ilyen átfogó tárlatot még nem láttak. Megragadta őket a kiállításban vetített két film – a Dilemma és a Kass János rajzol című – és Kass kapcsolódási pontjai a zenéhez és a szépirodalomhoz.

A Kass-kiállítás után a galéria másik szárnyában megte­kintették A Plohn műterem 75 éve című időszaki tárlatot, ahol a 19. század végének és a 20. század első felének helyi tradíciói, életképei, valamint a 140 éve történt szegedi árvíz képei érintették meg leginkább a látogatócsoport tagjait.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományt őriznek és mulatnak Vásárhelyen

Ingyenes hagyományőrző mulatságot szervez Vásárhelyen a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő… Tovább olvasom