Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Az EP-választás tétje a migráció

A Fidesz vásárhelyi szervezete csütörtökön az európai parlamenti választások tétjéről tartott sajtótájékoztatót, több aspektusból vizsgálva a kérdést.
– A május 26-i európai parlamenti választások tétje nemcsak az, kik fognak kiköltözni Brüsszelbe, az is, kik költözhetnek be hozzánk – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Havasi Katalin, a vásárhelyi Fidesz elnöke. Fontos kérdés, hogy a kikerülők Magyarországot képviselik-e majd, vagy Brüsszel érdekeit akarják lenyomni a torkunkon – folytatta. Közölte: több 10 millió ember várja a „kapuknál", hogy Brüsszelnek milyen vezetése lesz, migránspárti vagy -ellenes.

– Minél többen érkeznek, annál inkább elterjed majd a rasszizmus, a terrorizmus és a nőgyűlölet – jelentette ki. Arra kérte a választópolgárokat, védjék meg Magyarországot, hogy magyar maradjon.

 Kovács László önkormányzati képviselő azt mondta: a migráció eddig kevés bajt okozott, hála a déli országrészen húzódó kerítésnek. A migránsáradat megindulásakor, 2015-ben viszont átéltük, ahogy százezrek, milliók masíroztak át az országon – fűzte hozzá. Kijelentette, hogy a schengeni határ védelmének nemzetállami hatáskörben kell maradnia, amelynek hatékonyságára Olaszország és Magyarország is jó példa.

– Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké – mondta még a politikus.

A Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője, Hegedűs Zoltán városi aspektusból nézte az EP-választásokat. – A vásárhelyiek számára is fontos a migráció, hiszen karnyújtásnyira húzódik a határ – közölte. Azt mondta, Márki-Zay Péter azért bevándorláspárti, mert maga is az volt Kanadában, ahol végül kudarcot vallott, és hazakullogott. Brüsszel szekerét tolja, Soros embere. Bizonyosnak nevezte, hogy tőle, a migrációpártiaktól kap pénzt a kampányolásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szél István a Fidesz kampányfőnöke

Szél István a Fidesz kampányfőnöke
Ő vezeti az európai parlamenti képviselők választási kampányát a Csongrád 4-es egyéni… Tovább olvasom