Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az építkezések nyara Vásárhelyen

Tavaly útépítési lázban égett Vásárhely, néhány esztendővel korábban pedig csatornázás folyt. Az idei nyár is a beruházások évszaka lesz: ennyi helyszínen ennyiféle építkezés mostanában nem készült a városban. Két körforgalom, majd városi sportcsarnok épül, és áthelyezik az Emlékpont mögötti üzleteket is.
Már lerakták az egyik ívét annak a leendő körforgalomnak, mely a jelenleg is épülő Family Centerhez, illetve a Kaszap utca túloldalára majdan épülő Aldihoz vezet. A csomópontot a várhatóan novemberben megnyíló Family beruházója, a Magnum Hungária építi.

– Ha ez elkészül, csak akkor foghatunk hozzá a Bagolyvárnál, azaz a Tóalj és Kaszap utca kereszteződésénél az újabb körforgalom építéséhez. Ezt a beruházást a város közösen végzi az állammal. A körülbelül 70 milliós beruházáshoz 20 millióval a Nemzeti infrastruktúra fejlesztő járul hozzá. E körforgalom engedélyeztetési eljárásának már a vége felé tartanak, s a közlekedési felügyelet nemsokára kiadja az építési engedélyt – halljuk Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának csoportvezetőjétől és Csáki Imre városi főmérnöktől. A szakemberek elmondták, ezt a körforgalmat az idén szeretné a város megépíteni.

Már folynak az Emlékpont mögötti pizzéria, fagyizó és vegyesbolt áthelyezésének előkészületei. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a városi közgyűlés úgy döntött, a három létesítménynek el kell kerülnie a múzeum szomszédságából. A várost ezt elősegítendő a közeli Rózsa utcai telkét adta át erre a célra, az építést azonban a tulajdonosok önerőből végzik. Annyi biztos, hogy a jelenlegi pavilonokat június 30-áig kell elhagyniuk.

Várhatóan a nyár végén, ősz elején indulhat az Eötvös szakközépiskola udvarán az új városi sportcsarnok építése, melyet régészeti feltárás, leletmentés előz meg. A munkálatokkal kapcsolatban ma tartják az utolsó tervegyeztetést a kivitelező K' Art Építész Stúdióval. Az új sportcsarnok építése most egy fillérjébe sem kerül a városnak, tizenöt évig csak bérleti díjat fizet majd érte az önkormányzat. Kivitelében a belváros építészeti környezetéhez szeretnék illeszteni. Az építkezés várhatóan jövőre fejeződik be.

Az idén nyáron is lesznek útfelújítások a városban. A területfejlesztési tanács már elfogadta, hogy új, a jelenlegivel megegyező szélességű burkolatot kap a Gorkij, a Juhász Mihály, a Bánfi, a Hattyas és az Ábrai Károly utca is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron többen vesznek el Hódmezővásárhelyen

Idén eddig tizenegy eltűnéses esetet vizsgált a vásárhelyi rendőrkapitányság – sikerrel. Nyolc… Tovább olvasom