Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Az ítélőtáblán folytatódik a József Attila-szobor ügye

Az ítélőtáblán folytatódik a vásárhelyi József Attila-szobor miatti per, miután a megyei bíróság ítélete ellen Hódmezővásárhely önkormányzata fellebbezett.
Fotó: Tésik Attila
Korábban is beszámoltunk arról, hogy Vásárhelyen botrány kísérte tavaly október elején a József Attila-szobor felállítását. Néhányan azt állították, a mű egyes elemei az avatáskor nem bronzból, hanem viaszból voltak, azért, mert az alkotó nem tudott időben elkészülni a munkával, s az őszi tárlat megnyitóján mindenképpen fel kellett avatni a szobrot.

Az önkormányzat, illetve Lázár János polgármester ezért személyiségi jogok megsértése miatt feljelentette Kotormán Norbert szobrászművészt és Prókai Gábort, a Képző- és Iparművészeti Lektorátus művészeti vezetőjét. A Csongrád Megyei Bíróság március végén Pap János bíró vezetésével tárgyalta az ügyet. Az ítélet szerint az alperesek megállapításukkal nem sértették meg a felperesek jó hírnevét, ezért a bíróság elutasította a kérelmet. A döntés után Lázár János polgármester lapunknak azt nyilatkozta, várhatóan fellebbeznek a döntés miatt.

Arra voltunk kíváncsiak, jelenleg vajon hol tart a szoborkérdés. Szél István, a vásárhelyi önkormányzat médiareferense csak annyit árult el, hogy a város nem fogadta el a bíróság ítéletét, de mást nem mondott. A megyei bíróságon megtudtuk: Hódmezővásárhely önkormányzata fellebbezett, az irat május 15-én jutott el a bíróhoz. Az ügyben ezek után a Szegedi Ítélőtábla dönt, a tárgyalás időpontjáról még nincs információ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcban az utasokért

Volt férj és feleség, a Hód-Mező Kft. volt és jelenlegi tulajdonosa is szeretné elnyerni a Szeged és… Tovább olvasom