Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Az MDF vásárhelyi szervezete Lázár János mellett

„A magyar jövendő számára nincs más alternatíva, mint a Fidesszel való kiegyezés" – erre figyelmezteti levelében Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester, az MDF egyik alapítója Dávid Ibolya elnököt.
A huszonnégy óra utolsó perceiben van jelenleg a Magyar Demokrata Fórum, ám még most sem késő, hogy megegyezés szülessen a Fidesszel a választási koalícióról – fogalmazott lapunknak Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester, az MDF egyik alapítója.

A választások után személyes hangvételű levelet küldött Dávid Ibolyának, a párt elnökének, többek között kifejtve: most nem lehetnek elegáns kívülállók, hitet kell tenniük a kormányváltás mellett, mert valóban ez az egyetlen esélyük. „A magyar jövendő szempontjából nincs más alternatíva, mint a Fidesszel való kiegyezés" – áll a Kószó Péter által megfogalmazott levélben.

Lapunknak elmondta: érthetetlen számára az MDF által képviselt jelenlegi politika, a kormányváltás érdekében vissza kellene hívnia a pártnak azokat a képviselőjelölteket, akik hozzájárulhatnának a jobboldal győzelméhez. Egyébként még nem kapott választ Dávid Ibolyától a levélre, de nagyon reméli, hogy mihamarabb reagál az elnök asszony. Ha pedig továbbra is ezt a politikát folytatja az MDF, akkor mérlegelni fogja, hogy kilép a pártból – jegyezte meg Kószó Péter, mondván: 18 éves politikai múltja válna így hiteltelenné. Nem hiszi, hogy vége lenne a Demokrata Fórumnak azért, mert a Fidesszel közösen váltaná le a jelenlegi kormányt.

– Félre kell tenni a sérelmeket, s a nemzet érdekét kell figyelembe venni – véli az MDF vásárhelyi és megyei elnöke, Grezsa István. Ő szintén küldött Dávid Ibolyának levelet, amelyben azt írta: „A jelenben eljátszani a jövőt, a kommunisták módszere." Grezsa, Kószóhoz hasonlóan, azt is mérlegelni fogja, hogy ha nem születik megállapodás, akkor lemond valamennyi tisztségéről, s kilép az MDF-ből. A párt helyi szervezete pedig úgy döntött, hogy a vásárhelyi választókörzetben a jobboldal jelöltjét, azaz Lázár Jánost támogatja. Ugyanakkor azt is nyomatékosan megjegyezte: ha a fideszesek nem vadászták volna annyira a kopogtatócédulákat, akkor talán Makón és Szentesen is állíthattak volna MDF-es jelöltet, s most nem a szocialisták képviselője jutott volna be már az első választási fordulóban a parlamentbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölni helyett az áradó Tisza

Otthon nem kunszt fogadni a locsolkodókat húsvéthétfőjén, de az áradó Tisza mellett annál… Tovább olvasom