Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Az SZDSZ nem támogatja az MSZP jelöltjét Vásárhelyen

Nem támogatunk olyan szocialista polgármesterjelöltet, akinek közvetlen munkatársa III/III-as tartótiszt volt – adott magyarázatot Szentirmai Csaba, az SZDSZ városi elnöke arra, miért nem indulnak együtt az önkormányzati választásokon Hódmezővásárhelyen az MSZP-vel. A liberálisok négy éve a szocialistákkal közösen vágtak neki a választásoknak.
Négy évvel ezelőtt az MSZP, az SZDSZ, a Munkáspárt, a Centrum Párt, a Polgári Szövetség Vásárhelyért (PSZV), valamint a Civil Összefogás a Lakosságért Egyesület (CÖLE) az önkormányzati választásokon felsorakozott Hernádi Gyula akkori vásárhelyi szocialista polgármesterjelölt mögé. Hernádi most is indul MSZP színekben polgármesterjelöltként, ám a liberálisok, miután júniusban nyilvánosságra került a szocialista jelölt kampányfőnökének állambiztonsági múltja, nem kötöttek választási szövetséget az MSZP-vel. Lapunkban korábban több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy Hernádi Gyula kampányfőnöke, Rummel József III/III-as tartótiszt volt.

– Nem támogatunk olyan polgármesterjelöltet, akinek közvetlen munkatársa tartótiszt volt, valamint úgy véljük, hogy a városi MSZP nem tud nagy erőt felmutatni, s a koalíciós tárgyalások sem vezettek eredményre. Így külön állítunk listát a PSZV-vel – nyilatkozta lapunknak Szentirmai Csaba.

A szabad demokraták vásárhelyi elnöke elmondta, hogy a tizennégy körzetből három „befutóval" már elégedett lenne. Szerinte optimista esetben 4-5 SZDSZ–PSZV közös jelöltből lehet önkormányzati képviselő.
A szabad demokratákhoz hasonlóan 2002-ben a PSZV is a szocialistákkal közösen indult az önkormányzati választásokon.

– Két oka van annak, miért váltunk ki a választási koalícióból. Az egyik, hogy Rummel József tartótiszt volt, vagyis pénzért és önként vállalta ezt a feladatot. A másik: a Hódmezővásárhely és Vidéke
Demokratikus Szervezet (HVDSZ) pálfordulása – mondta Samu Ágoston. A Polgári Szövetség Vásárhelyért elnöke a HVDSZ kapcsán azt vetette fel, hogy ez a civil szervezet tavasszal az országgyűlési választásokon még Balogh Jánosné jobboldali jelöltet támogatta, most pedig a szocialistákkal szövetkezett.

A PSZV elnöke kifejtette, hogy ők nem kívánnak országos politikával foglalkozni, hanem csak az adott körzetekben (a tizennégy körzetben nyolc szabad demokrata és hat PSZV-s jelölt indul) élők problémáival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlés Hód-Strand-ügyben

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte tegnap egy munkáspárti, egy független és négy… Tovább olvasom