Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Az újraélesztést is gyakorolhatták a székkutasiak - Sokan jelentkeztek a szűrővizsgálatokra

Nagy érdeklődés kísérte Székkutason az egészségnapot. A helyiek ezzel azt nyilvánították ki, hogy tenni kívánnak az egészségükért - hangzott el a rendezvénnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón.
– Ez az első nagyobb lélegzetű rendezvényünk, amelyet közösen valósítunk meg – jelentette be Bakos Attila, a Hódmezővásárhelyi Védőháló Praxisközösség szakmai vezetője, Székkutas háziorvosa a pénteki egészségnap előtt, amelyet a Vásárhelyi és Szentesi járás 10 háziorvosi körzetének együtt- működésével létrehozott, székkutasi központú praxisközösség a vásárhelyi egészségfejlesztési iroda együttműködésével szervezett.

Az előzetesen bejelentkezők többek között emlő-, anyajegy-, prosztata-, szív- és érrendszeri szűréseken vehettek részt. Emellett ismereteket szerezhettek az újraélesztésről, a daganatos betegségek megelőzési lehetősé-
geiről, az egészséges életmódról, a divatdiétákról, a lelki egészségvédelemről. Az anyukákat és a babákat babamasszázsra várták. A felnőtteknek csoportos gyógytornára is lehetőségük nyílt. 
Az újraélesztést is gyakorolhatták a székkutasiak. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA
Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi és makói kórház főigazgatója kiemelte, Székkutas sikertörténet az egészségügyi együttműködésben.

– Az elmúlt 4 évben az EVP hét alkalommal végzett szűréseket a településen. Az együttműködés eredményeképpen több száz embert szólítottunk meg. Emlőrák-szűrésen a megyei átlagot meghaladó, 50–55 százalék közötti az itteni átszűrtség. De ez még így is kevés. Csak minden második 45–65 év közötti hölgy vesz részt a szűrésen. A cél a 70 százalék lenne.

Bakos Attila hangsúlyozta, a szűrésekre előzetesen kellett bejelentkezni. A felkínált lehetőségekkel nagy számban éltek a székkutasiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonult a közgyűlésről a Fidesz-KDNP-frakció Hódmezővásárhelyen

Az informatikai rendszer összeomlásáról, annak üzemeltetéséről, a Magyar Államkincstárnak késedelmesen elküldött beszámolóról éles vita alakult ki tegnap a vásárhelyi közgyűlésben. Tovább olvasom