Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Az utalvány fedezi a tanszerek jó részét Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ha a szeptembertől első osztályba járó kisdiák szülei mindenből a legolcsóbbat veszik, akkor a vásárhelyi önkormányzat által adott hatezer forintos tanszervásárlási utalvány fedezi az iskola listáján szereplő eszközöket, és még egy szerényebb iskolatáskára is futja.
Ha a szeptembertől első osztályba járó kisdiák szülei mindenből a legolcsóbbat veszik, akkor a vásárhelyi önkormányzat által adott hatezer forintos tanszervásárlási utalvány fedezi az iskola listáján szereplő eszközöket, és még egy szerényebb iskolatáskára is futja. Persze külön meg kell még vásárolni a gyerek tornafelszerelését, a füzet- és könyvborítókat, a tisztasági csomagot és egyebeket.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a vásárhelyi önkormányzat idén is tanszervásárlási utalványt adott minden Vásárhelyen tanuló általános iskolásnak a hetedik osztályig. Így most összesen 3565 diák kapott egyenként hatezer forint értékű támogatást.

Arra voltunk kíváncsiak, vajon a város által nyújtott anyagi segítségből mi mindent tudnak beszerezni a szülők gyermekeiknek, illetve mennyi készpénzzel kell kiegészíteni az utalványt. Vásárhelyen öt-hat papír-írószer boltban használható fel ez a támogatás, s az egyiket kerestük fel.
Minden helyi iskola készít tanszerlistát a szülőknek. Ez megkönnyíti a vásárlást, így tényleg csak a legszükségesebb dolgok kerülnek a kosárba. Mi a Németh László Gimnázium és Általános Iskola leendő első osztályosai számára készített listával mentünk el vásárolni.

Az üzlet polcairól mindig megpróbáltuk a lehető legolcsóbb termékeket összeválogatni. A füzeteknél ez nem jelentett gondot, mert egységesen 19 forintba kerültek. A matematikai korong, a papír mérőszalag, a csomag hurkapálca és az írólap esetében sem volt választási lehetőség, mert egyfélét tartanak belőle.

A ceruzák, gyurmák, vízfestékek, temperák, radírok, vonalzók esetében már jól meg kellett nézni a címkét, mert egy-egy fajtánál akár több száz forint is lehet az árkülönbözet. Például a technikaórán használatos ollót 95 forintért is megvehettük volna, ugyanakkor a 660 forintos az ígéret szerint több éven keresztül is kiszolgálja a nebulót.

A vízfestékek ára is változatos, egy készlet ára 180 és 640 forint között mozog. Ez mondható el a színes ceruzaszettről is, mert 180-tól 390-ig találtunk belőle. Az üres tolltartó – ami igen ritka – akadt már ötszázért is, de a töltött ára 1200-ról indult.

Összegezve: a hatezer forintos utalvány – pár száz forint ráfizetéssel – elég arra, hogy a legalapvetőbb, s a legolcsóbb tanszereket kapja a gyerek. Ha jól gazdálkodunk, még egy alacsony kategóriás, közel 3000 forintos iskolatáska is belefér. A tisztasági csomagot és tartalmát, a füzet- és könyvborítókat és a tornafelszerelést nem számoltuk bele. Az utóbbira is jár támogatás, mivel az önkormányzat 1878 rászoruló diáknak adott ötezer forint értékű sportszervásárlási utalványt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen divatba jött a matrica

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Szűcs család kertjében egyetlen szál parlagfű sem nő, ezt most már… Tovább olvasom