Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Balogh Jánosné, 6-os körzet

Balogh Jánosné az első fordulóban második helyezett lett, mégis a vásárhelyi választókerület igazi meglepetésének tekinthető a szereplése: függetlenként 24,26 százalékot ért el.
A Fidesz–KDNP jelöltje, Lázár János a szavazatok 47,93 százalékát kapta – holott 1994-ben és 1998-ban a néhai Rapcsák András, 2002-ben pedig Lázár János az első fordulóban azonnal a parlamentbe jutott.

Baloghnét korábban elsősorban mártélyi polgármesterként ismerhette a közvélemény. Tavaly aztán a községi csatornázás kapcsán szembekerült Lázár János vásárhelyi polgármesterrel, a térség országgyűlési képviselőjével, kettőjük ellentéte azóta csak élesedett. Január végén bejelentették, Baloghné elindul a vásárhelyi mandátumért. Ezért a lépésért a Fidesz kizárta őt tagjai közül, a polgármester asszony pedig függetlenként szállt harcba.

Hogy vasárnap ennyi szavazatot kapott, annak tudja be, hogy Lázár János az elmúlt négy évben bebizonyította, nem tud elődje nyomdokaiba lépni. Vásárhelyen nem a pártszimpátia az alapvető döntési szempont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Színkottás szivárványos muzsikája

A vásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális otthon két lakójának kezdeményezésére alakult meg a… Tovább olvasom