Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Banános dobozban hagyták az ajtó előtt a 8 kiskutyát: most gazdit keresnek! - mutatjuk őket fotókon

Még decemberben hagytak nyolc, 2 hetes kiskutyát a vásárhelyi Zagyi Imre kapujában egy dobozban. A férfi megmentette a kicsiket, és most 2 hónaposan gazdát keres nekik.
– December 8-án egy banános dobozban letett valaki nyolc, akkor nagyjából kéthetes kutyakölyköt a kapum elé – mesélte Zagyi Imre, a vásárhelyi-kishomoki Mázlis Kisállatotthon vezetője, tulajdonosa. Természetesen befogadta őket, elférnek a 96 kutya és 70 macska mellett, melyekről naponta gondoskodik.

Cumiztatta a kicsiket, megkapták a már adható oltásokat, eddig több mint 100 ezer forintot költött rájuk. Négy-öt nappal érkezésük után nevelőanyát is talált az apróságoknak, aki elfogadta a „fajtájuk szerint" keverék kölyköket: tanítja, tisztítja őket – mondta Zagyi. Mostanra, az eltelt 2 hónap alatt aranyos gombócokká váltak és gazdát keresnek. Eddig ketten érdeklődtek Zagyi Imrénél telefonon, de az állatotthonba már nem mentek ki megnézni a kutyákat. A fotóik megtekinthetők a Mázlis Kisálatotthon és a Kisállatokért és Környezetért Alapítvány Facebook-oldalán.
Banános dobozban hagyták az ajtó előtt a 8 kiskutyát: most gazdit keresnek. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA
Az örökmozgókról csak úgy lehetett „családi" fotót készíteni, hogy Zagyi Imre kis eleséget adott nekik és a tál köré gyűltek. Így is sietni kellett, mert a nyolc szőrmók pillanatok alatt elpusztította a kaját. Akadt köztük, akinek nem jutott, nem volt elég erőszakos, élelmes, de egyikük sem maradt éhen, még azután tálalták számukra az ebédet.

Ha valaki szeretné örökbe fogadni a kutyusok valamelyikét, lapunk Csörög a telefon rovatának telefonszámán, a 30/218-11-11-en hangpostaüzenetben vagy sms-ben is jelentkezhet. További fotók pedig a Mázlis Kisálatotthon és a Kisállatokért és Környezetért Alapítvány Facebook-oldalán>>. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanok, gyűjtemények, tartozások - Leltároztuk a képviselői vagyont Vásárhelyen

Ingatlanok, gyűjtemények, tartozások - Leltároztuk a képviselői vagyont Vásárhelyen
A vásárhelyi önkormányzati képviselők és a városvezetők vagyonnyilatkozataiban böngészve azt találtuk, akad, akinek több ingatlana, gyűjteménye van, és olyan is, akinek nincs semmije. Tovább olvasom