Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Baseballütős fiatalok támadtak a mártélyi diszkózókra

Baseballütővel és késsel támadta meg vasárnap hajnalban a mártélyi Jurta kempingben a diszkózókat egy tízfős társaság. A szemtanúk szerint berontottak a szórakozóhelyre, s válogatás nélkül ütötték a vendégeket. A támadás mérlege: két súlyos és három könnyebb sérült. A feltételezett vásárhelyi támadókat azonnal elfogták, egyikük előzetes letartóztatásban várja az eljárást. Azt pontosan még nem tudta kideríteni a rendőrség, mi volt a brutális akció kiváltó oka.
A mártélyi kemping büféjében tegnap már nyugodtan biliárdoztak a támadás szenvedő alanyai. Fotó: Tésik Attila
„Mindenkit ütöttek, ahol értek" – idézte fel a vasárnap hajnalban a mártélyi Jurta kempingben történt döbbenetes eseményeket az egyik szemtanú, aki csak azzal a többszöri ígérettel állt szóba velünk, hogy a neve nem szerepel az újságban. Mintegy ötvenen táncoltak, szórakoztak a diszkóban, amikor egy kisebb társaság rontott be a szórakozóhelyre.

Baseballütővel és – a szúrt, vágott sebekből ítélve valószínűleg – késsel is támadtak a vendégekre. Mint egy leszámolás, állapította meg a szemtanú, aki sokkot kapott a látványtól, hirtelen még a mentők telefonszámát is elfelejtette. A dübörgő zene ellenére is hallani lehetett a sikolyokat. Egyre többen sérültek meg, volt akinek a karjából spriccelt a vér. Még tegnap is a történek hatása alatt volt, s előfordult, hogy sírva fakadt. Nem érti, hogyan fordulhat elő ilyen brutalitás, eddig soha semmi gond nem volt a diszkóban.

A május óta üzemelő szórakozóhelyen tegnap délután nyugodtan biliárdoztak, söröztek a vendégek. A fedett teraszon nyoma sem látszott a balhénak. A berendezést helyre lehet hozni, viszont a sebek nem gyógyulnak olyan hamar. Rácz Jánosnak láthatóan a fejét érték az ütések. Szeme alatt véraláfutás, orrát betörték. A 20 éves fiatalember, miközben két lányt védelmezett, az elsőt baseballütővel kapta.

A támadók nem nézték, hogy nő vagy férfi, mindenkit csépeltek, mondta János, aki néhányukat ismeri is, miután Vásárhelyen osztálytársak voltak.
Először még szombaton este futott be a diszkóba két vásárhelyi srác, akik ütésváltásba keveredtek az egyik helyi vendéggel. Valami régi, szilveszteri sérelem miatt kaptak össze. Szétválasztották őket, s a két férfi távozott. Hajnalban azonban már többen tértek vissza, János szerint huszonöten is voltak, berontottak, s támadtak. Nem fél tőlük. Ha meg akarják verni, így is, úgy is megtalálják, jegyezte meg a mártélyi fiatalember, akit a vasárnap hajnalban a mentősök bevittek a vásárhelyi kórházba, ellátták a sérüléseit, de nem maradt bent.

Persze akadtak olyanok is, akik nem látták, hogy mi történt a diszkóban. Az egyik fiatalember, aki ugyancsak azt kérte, ne írjuk le a nevét, akkor látta meg a vérengzést, amikor már lezajlott. A barátnőjével egy padon üldögélt, amikor szóltak neki, hogy verekedés van. Mire odaért, már az utcán volt a tömeg. Csak amikor belépett a helyiségbe, akkor szembesült, azzal, hogy sérültek is vannak. Szerinte soha nem volt még ilyen balhé a diszkóban.

A megdöbbentő eset kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a vásárhelyi rendőrkapitányságon. Dezső József kapitány elmondta: a bejelentés után igen gyorsan megtalálták a feltételezett támadókat, akik Vásárhely felé tartottak két autóval. Két fiatalkorút, s nyolc 20 év körüli fiatalembert tartóztattak fel, csoportos garázdaság gyanúja miatt. A feltételezett elkövetők közül egy előzetes letartóztatásban van, ő korábban már elkövetett hasonló bűncselekményt. A verekedésben öten sérültek meg, mártélyiak, s vidékiek. Közülük ketten súlyosabban, az orruk tört el, hárman pedig könnyben sebesültek meg. Információnk szerint egyébként már távoztak a vásárhelyi kórházból.

Felháborító a mártélyi eset, hangsúlyozta a kapitány, ilyen még nem fordult elő az egyébként békés falu életében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom