Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Bekameráztatta a családi sírhelyt, a rend­őrség pillanatok alatt elkapta a tolvajt

Hódmezővásárhely - Mindennaposak a temetői lopások Hódmezővásárhelyen. A tettenérés, az esetek csökkentése szinte lehetetlen, pedig a rendőrök a polgárőrséggel együtt rendszeresen járőröznek a temetőknél.
Hódmezővásárhelyen, és szinte biztos, hogy másutt is, mindennaposak a temetői lopások. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a katolikus sírkertben padot vittek el a Simon család síremléke elől. De a kiültetett virágokat, csokrokat, koszorúkat is rendszeresen dézsmálják az őzeken és a nyulakon kívül a "szarkák", és a kővázák se tabuk. A tettenérés szinte lehetetlen.

– Tanácstalan vagyok az ügyben, bár megjegyzem: tőlünk, a családi sírról még nem loptak. Mélyen elítélem ezt – mondta Berecz János matematika–fizika szakos tanár. Jó ötletnek tartaná a legnagyobb közösségi oldalon indított figyelőszolgálatot, bevonva ebbe a Facebook-csoportba a temetőgondnokságot, az önkormányzatot és a rendőrséget is, hátha így eredményesebb, hatékonyabb lenne, mint az a közösség, amelyről legutóbb olvasott lapunkban.

– Szerencsére még a mi családi sírunkról sem vittek el semmit, de sok lopásról hallani – közölte Tünde. – Egyik ismerősöm bekamerázta a sírhelyet a Kincses temetőben, így a rend­őrség pillanatok alatt elkapta az illetőt, akire már figyeltek – mesélte. Abban azért meg­egyeztünk, hogy minden sírhelyet nem lehet bekamerázni.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a vásárhelyi önkormányzatot, ahonnan a rendőrséghez irányítottak. Annyit azért megjegyeztek: az állandó jelenlét lenne esetleg visszatartó erejű, az azonban megoldhatatlan. A rendőrség pedig azt írta, hogy a járőrök a polgárőrökkel együttműködve visszatérően ellenőrzik a temetők környékét is.

(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János nem vállalja a felkérést, nem ő lesz a Fidesz vásárhelyi polgármester-jelöltje

Lázár János nem vállalja a felkérést, nem ő lesz a Fidesz vásárhelyi polgármester-jelöltje
Úgy fogalmazott: volt min gondolkodnia az elmúlt napokban, végül azonban nemet mondott a… Tovább olvasom