Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Békés tüntetést tartanak a kórházért

Az Erzsébet-kórház megmentése érdekében békés tüntetésre hívja a vásárhelyieket és a környékbeli kistelepülésen élőket Lázár János. A Szent István téren, vasárnap 10-kor kezdődő megmozdulásra a miniszterelnököt is meghívta Vásárhely polgármestere.
Lázár János az Erzsébet-kórház előtt. Fotó: MTI/Németh György
Veszélyben van hatvanezer hódmezővásárhelyi, mártélyi, székkutasi és mindszenti egészsége és élete, miután a kormány egészségügyi reformja miatt bezárás fenyegeti a vásárhelyi Erzsébet-kórházat – jelentette ki az intézmény udvarán tartott sajtótájékoztatóján tegnap délelőtt Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. Békés tüntetésre invitálta vasárnap 10 órától a Szent István térre mindazokat a vásárhelyieket és a környékbeli kistelepülésen élőket, akinek fontos saját és családjuk élete és egészsége.

Levélben hívja meg Gyurcsányt

Lázár János levelében a Vásárhelyen élők nevében kéri a miniszterelnököt, hogy látogasson el a városba vasárnap, amikor a térség lakossága békés tüntetésen kívánja meghallgatni a kormány érveit. A polgármester felhívja a miniszterelnök figyelmét arra is, hogy hiába számolták ki légvonalban az ellátási körzeteket, a kistérség sajátosságai miatt nem biztos, hogy a betegek időben jutnak el a kórházba. Így pedig – megfosztva a gyors egészségügyi ellátás lehetőségétől – másodrendű állampolgárrá válnak.

– Minden tíz aktív ágyból hét megszüntetésére tesz javaslatot a kormány. Ez azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc és Molnár Lajos miniszter az összes olyan kórházi osztályt bezárná, mely jelenleg gyógyító munkát végez. Így bezárják a fül-orr-gégészetet, a szemészetet, a vérellátó állomást, a laboratóriumot, az idegosztályt, a bőrgyógyászatot, a kórházi gyógyszertárat, a belgyógyászat és a sebészet meghatározó részét, illetve a kakasszéki gyógy- és rehabilitációs részleget. Ezért arra kérek minden vásárhelyit, hogy ahogy 1997-ben tiltakoztak az akkori kórházbezárási terv ellen, most tegyék meg ugyanezt – mondta a város első embere. Lázár János hangsúlyozta: azért fordult a nyilvánossághoz, mert ő és a közgyűlés már nem tudja megmenteni a kórházat.

Lázár János Gyurcsány Ferencet is meghívta a békés demonstrációra, hogy a miniszterelnök elmondhassa a város lakóinak a kormánydöntés okait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elriasztották a tolvajokat

Már nemcsak a rendőrség, de civil önvédelmi csoport is járőrözik Vásárhely fejlődő városrészében,… Tovább olvasom